Esquerra Republicana proposa ajudar econòmicament a les empreses que vulguin convertir-se en cooperatives

El grup parlamentari vol crear una comissió de treball per avançar cap a una economia més plural i transformadora

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana ha registrat una moció per impulsar l’economia social i solidària on proposa la creació de línies econòmiques per ajudar a les empreses mercantils que vulguin transformar-se en cooperatives. Entre altres mesures, els republicans volen impulsar noves subvencions que contribuiran a aconseguir un model econòmic més plural, sobirà, democràtic i relocalitzat.

La moció d’Esquerra Republicana que debatrà el proper ple persegueix l’objectiu d’avançar en la “transició ecosocial i democratitzadora”, tal com recull el text. Per fer-ho possible, els republicans contemplen la creació d’una comissió de treball, juntament amb l’Associació de l’Economia Social i Solidària (AESCAT), que tingui el punt de partida en el Pacte per una Economia per la Vida. De fet, amb el mateix objectiu, es va impulsar el Pacte, per diverses associacions, firmat també per Esquerra Republicana, l’any 2020.

  Esquerra Republicana proposa ajudar econòmicament a les empreses que vulguin convertir-se en cooperatives

Esquerra Republicana vol insistir en aquest sistema tot i que treballa des de diversos àmbits per afavorir aquest nou model d’organització econòmica, també des del món local. I ho fa amb diversos projectes de segell republicà com FEMCOOP! de Lleida -una cooperativa per promoure l’ocupació entre el jovent des de l’òptica de l’economia social- o la cooperativa juvenil de Collsuspina, entre altres.

Per aquest motiu, també volen reivindicar amb la moció la tasca del Govern d'acompanyar iniciatives econòmiques transformadores que impulsen altres administracions. És el cas, i els diputats i les diputades republicans ho reconeixen així, de la feina d'agents territorials com la Xarxa de Municipis de l’Economia Social i Solidària.