Esquerra Republicana participa al congrés del Sinn Féin

Esquerra Republicana ha estat present aquest cap de setmana al congrés anual del Sinn Féin, amb la presència del vicesecretari general de Relacions Internacionals, Jordi Solé, i de la secretària nacional de Política Internacional, Elisabet Nebreda.


Durant la trobada del partit republicà irlandès, celebrada a la ciutat de Wexford, els dos membres de l'executiva nacional d'Esquerra han mantingut reunions amb diputats i responsables dels afers internacionals del Sinn Féin, durant les quals els han exposat la situació política que viu Catalunya en el camí cap al referèndum d'independència del 9 de novembre.


Els diputats republicans irlandesos s'han interessat per la solidesa cívica i política del procés i per l'argumentari que des d'Esquerra Republicana s'utilitza per convèncer als qui encara estan indecisos, i han donat ple suport al procés democràtic que viu la societat catalana.


Solé i Nebreda s'han trobat també amb Martin McGuinness, líder històric del Sinn Féin i actual vice-primer Ministre d'Irlanda del Nord, que ha fet un repàs a l'actual situació política al Nord. McGuinness ha destacat els avenços enormes que s'han fet en el camí de la pau i la reconciliació al nord de l'illa en els darrers anys, però ha lamentat que incidents aïllats relacionats amb els emblemes, les banderes i les marxes atreguin més l'atenció que els esforços que des d'ambdues comunitats es dediquen a la consolidació de la pau i a la millora de les condicions de vida. Amb tot, McGuinness ha afirmat que el camí cap a la pau a Irlanda del Nord no té marxa enrere.

Etiquetes