El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. ACN
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. ACN

El president de la Generalitat tanca el curs polític amb la mirada posada en l'últim trimestre de l'any, "clau per impulsar les transformacions de país"

El president del Govern, Pere Aragonès, ha comparegut després de l'últim Consell Executiu d'aquest curs assegurant que el govern treballa per encarar uns últims mesos d'any determinants en diversos aspectes. Segons ha explicat el president, el proper inici de curs ha de servir per fer noves passes en la desjudicialització del conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol, però també perquè "les transformacions socials que ja estem impulsant s'expressin amb tota la seva força".

En aquest sentit, Aragonès ha volgut recordar algunes de les mesures que el seu govern ha tirat endavant durant un primer any de legislatura demostrador que "s'estan fent les coses bé". Així, la gratuïtat de l'I2, el Pacte Nacional per a la Indústria o l'Energètica Pública "demostren que aquest Govern es focalitza en les famílies, la defensa del planeta, la llengua i la cultura". "Malgrat les dificultats del context actual, la visió de futur i la voluntat transformadora de la Generalitat segueixen intactes", ha assegurat Pere Aragonès.

Un nou exemple del rumb transformador del Govern és el hub audiovisual Catalunya Media City, un projecte del tot transcendental "per tenir un centre de referència a nivell mundial i europeu en l'àmbit audiovisual i de continguts digitals" que posa en valor la cultura i la llengua.

Les mesures adoptades demostren que el Govern es focalitza en les famílies, la defensa del planeta, la llengua i la cultura
Pere Aragonès President de la Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat també ha llençat un missatge al govern espanyol en relació al conflicte entre Catalunya i l'estat. "Si Sánchez està tan segur que el diàleg i la negociació neutralitzen l'independentisme, que posi les urnes. Si no ho fa és perquè sap que el 'sí' a la independència de Catalunya guanyaria". Aragonès ha reconegut les dificultats que la negociació comporta, perquè "estem lluny de resoldre el conflicte polític amb l'Estat. I, si és així, és perquè nosaltres mantenim el que hem defensat des del primer dia: autodeterminació i amnistia". Per tot plegat, Aragonès ha recordat que és imprescindible que “abans d’acabar l’any s’hagin concretat canvis legislatius i acords determinats en el procés de desdjudicialització. Mai més ha d’entrar una persona a la presó o marxar a l’exili pel seu compromís polític”, ha afegit el president.


Per continuar impulsant la transformació republicana, i amb la mirada posada en l'inici del curs polític vinent, Aragonès ha fet una crida a la responsabilitat a l'hora d'aprovar el pressupost del 2023. Els comptes "reforçaran l'estat benestar i seran un xoc per la inflació", i és per aquest motiu que "buscarem la complicitat de l'espai de l'esquerra nacional, compromesa amb el benestar, el progrés de la ciutadania i el dret a decidir". Així, la prioritat del president és aprovar la llei de pressupostos “amb els vots dels qui van permetre la investidura i la validació de l’ambiciós pressupost del 2022”, ha conclòs.