Esquerra Republicana es referma en els valors feministes i es reforça internament davant la guerra bruta de l’Estat

El partit obre un expedient informatiu a Lluís Salvadó per les seves paraules en aplicació del Codi de conducta i del Codi ètic

Esquerra Republicana s’ha refermat en la defensa dels valors feministes i la lluita per la igualtat efectiva després de les filtracions aparegudes el passat divendres. Manté el compromís per crear una societat on les dones tinguin els mateixos drets efectius. A més, l’organització ha decidit reforçar-se internament davant la guerra bruta que exerceix l’Estat espanyol.

El partit ha decidit iniciar un expedient informatiu, en aplicació del seu Codi de conducta i el Codi ètic, per avaluar les paraules filtrades de Lluís Salvadó i determinar l’aplicació de mesures disciplinàries, si s’escau. L’Executiva Nacional de la formació serà l’òrgan que prendrà la decisió definitiva sobre les mesures a adoptar.

Ara, el responsable de compliment del codi de conducta avaluarà si les paraules filtrades intencionadament pels òrgans judicials de l’Estat poden ser objecte de sancions i mesures disciplinàries concretes i traslladarà les conclusions a l’Executiva Nacional que prendrà la decisió final. Esquerra Republicana és l’únic partit que disposa d’un codi de conducta i d’un responsable de compliment d’aquest codi, que vetlla pel respecte ètic i exemplar dels membres del partit.

El partit considera que les paraules filtrades són ofensives, masclistes, reprovables i del tot inacceptables, malgrat produir-se en el context d’una conversa privada i informal, i no es corresponen en cap cas amb l’ideari i els valors republicans i feministes que defensa Esquerra Republicana des de la seva fundació el 1931. Per això, tot i agraïnt la disculpa de Salvadó, no pot deixar d’actuar.

La formació treballa amb determinació per aconseguir la igualtat efectiva a tots els àmbits de la societat, començant per la mateixa organització. En aquest sentit, ha aprovat un pla d’igualtat intern, ha apostat per fer llistes cremellera i ha exigit la paritat en tots els departaments a l’acord de Govern amb JxCat. La filtració ha afectat a l’organització, perquè té la lluita feminista com un valor fonamental del seu ideari, fet que l’Estat ha aprofitat per intentar destruir-la.

Una guerra bruta
La formació creu que la filtració és una mostra més de la guerra bruta que l’Estat espanyol ha engegat per intentar posar fi a les forces republicanes. L’Estat sap que la República catalana és l’única oposició real a una oligarquia política i econòmica que considera la unitat territorial per sobre de tot, fins i tot de la democràcia i l’estat de dret i utilitza totes les armes al seu abast per intentar destruir les forces sobiranistes. En el cas d’Esquerra, mantenen empresonat el seu president, Oriol Junqueras, i han imputat a gran part de la cúpula, però a més ataquen amb altres armes, com la filtració interessada d’una conversa privada i fora de context. Però Esquerra no farà el joc a aquest estat, no cedirà a la seva pressió.

El que ha de quedar molt clar és que aquesta guerra bruta no farà moure ni un mil·límetre les conviccions i el compromís republicà d’Esquerra Republicana.

Des d’Esquerra es destaca que Lluís Salvadó ho ha donat tot pel país i també per Esquerra Republicana. La seva trajectòria de 30 anys de serveis al partit, però per sobre de tot al país, és impecable i cal destacar que en bona part ha anat lligada a les lluites antifeixistes. Una trajectòria que l’Executiva Nacional se’ns dubte tindrà en compte.