Sabrià, a JxCat: 'Bastim una estratègia conjunta; apartem les disputes, no ens encallem en debats estèrils i avancem cap a la República catalana'

Els republicans urgeixen a coordinar-se i enfortir-se, abans de les eleccions, per tal d'afrontar el diàleg i aconseguir la independència

El president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha reclamat a JxCat la urgència de bastir una estratègia conjunta a l'independentisme per avançar cap a la república catalana i per afrontar també el diàleg amb l'Estat. I fer-ho abans de les eleccions per no afrontar els comicis en una batalla que debiliti el projecte independentista. Per això, durant la sessió de control al Govern, Sabrià ha fet una crida tots els actors independentistes a apartar les disputes i defugir debats estèrils: "No ens hi encallem i fem que aquest país avanci", ha arengat el president del grup parlamentari republicà.

Sabrià, que ha reiterat que Esquerra Republicana no descarta cap via per tornar a les urnes, ha defensat que el Govern ha de "parlar de tu a tu i mirar de fit a fit" l'Estat en la mesa de diàleg. Encara que el PSOE també hagi "volgut emmordassar" l'independentisme."Els hem de dir en veu alta i a la cara que aquest país té el dret a l'autodeterminació. I ara que hem forçat l'Estat a seure, no li podem regalar ni les nostres debilitats, ni retrets, ni dubtes. N'hi ha que frisen per veure'ns estavellats", ha alertat el dirigent dels republicans.

És en aquest context que Sabrià ha apel·lat a les fortaleses de l'independentisme i ha insistit a fixar una estratègia conjunta per treballar de costat cap a una solució democràtica al conflicte polític, no només per afrontar el diàleg sinó també per aconseguir la independència. "I a nosaltres ens és ben igual els vots que hi hagi en joc; estem disposats a assumir el desgast per donar una resposta al país; és el moment de la mirada llarga", ha conclòs Sabrià.

Etiquetes