Teresa Jordà al ple del Congrés
Teresa Jordà al ple del Congrés

La portaveu adjunta dels republicans al Congrés lamenta que el govern de l'Estat hagi legitimat que el rei hagi atorgat el títol de 'Reial' a una entitat que nega la unitat de la llengua catalana

La portaveu adjunta d'Esquerra Republicana al Congrés, Teresa Jordà, ha preguntat aquest dimecres al ministre de presidència, Félix Bolaños, que pensen fer per lluitar contra pels atacs que pateix la llengua catalana. Ho fa després que el rei Felip VI atorgués el títol de 'Reial' a una entitat que defensa les tesis de Vox i nega la unitat de la llengua catalana "i que té el nom surrealista de Real Acadèmia de Sa Llengo Baléà".

"Amb aquesta acció, Felip VI demostra un cop més el seu anticatalanisme", ha remarcat Jordà, "però és pitjor, demostra ser un ignorant, estar al costat dels feixistes, o les dues coses", ha insistit la republicana, "tenim clar que és un digne hereu de Felip V i Francisco Franco". En aquest sentit, i en el desè aniversari de la proclamació de Felip VI, Jordà, "des del republicanisme" ha reivindicat avui al Congrés: “Fora els Borbons”.

Finalment, la republicana ha lamentat que el govern de l’Estat hagi legitimat aquesta decisió del monarca. “Aquests atacs que pateix la llengua catalana, especialment allà on governen el PP i Vox per tal de reduir la presència del català i promoure el secessionisme lingüístic, es produeixin amb el silenci còmplice del PSOE", ha clos.