Esquerra Republicana porta al Parlament impulsar una llei trans catalana

Els diputats i les diputades republicanes volen votar que els membres del Parlament no discriminin ni estigmatitzin col·lectius

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana ha presentat una moció al Parlament que demana impulsar les tasques per a una futura llei trans catalana sobre el canvi de nom i el reconeixement del sexe a les persones transgènere; una llei que s'hauria de basar en les recomanacions internacionals per exemple de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa. I els diputats i diputades republicans proposen al Govern començar els treballs de l'avantprojecte de llei en el termini de dotze mesos. Aquesta és una de les vies per donar compliment a la llei d'igualtat de tracte i no discriminació que es va aprovar l'anterior legislatura.

Així ho recull la moció subsegüent a la interpel·lació entre la consellera Tània Verge i la diputada Jenn Díaz, la primera des que es va posar en marxa el nou Govern. Al text, que anirà a ple la setmana vinent, el grup parlamentari d'Esquerra Republicana també planteja adaptar l'ordenament jurídic per tal de garantir drets de recuperació i atenció a fills de víctimes de víctimes de violència masclista sense condicionar-ho al consentiment dels dos progenitors.

Els republicans i les republicanes també volen sotmetre a votació del Parlament el deure dels parlamentaris a tenir "una actitud respectuosa, escrupolosa, i exemplar" en els debats parlamentaris d'acord amb principis d'igualtat i no discriminació, tant per raó de gènere com orientació sexual, creença, ètnia o llengua, o qualsevol altre tipus de discriminació, "incloent la no-estigmatització i assenyalament dels col·lectius LGTBI i molt especialment de les persones trans". "Defensem un feminisme transinclusiu per frenar també la violència institucional que algunes veus, cada cop més minoritàries, s'entossudeixen a alimentar; volem combatre aquelles formes d'odi en aquesta cambra que busquen vulnerabilitzar determinats col·lectius", ha afirmat la diputada dels republicans Jenn Díaz.

Aquí podeu trobar la moció! 👇