Gabriel Rufián en roda de premsa
Gabriel Rufián en roda de premsa

Els republicans han denunciat en roda de premsa que PSOE i Unides Podem no volen tocar ni una coma del text: "No som davant d’una negociació per millorar els drets laborals, som davant d’un xantatge”

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha criticat avui en roda de premsa la negativa del PSOE i Unides Podem per negociar la reforma laboral, “no volen tocar ni una coma”. I ha llançat una pregunta clara als partits de govern: “per què la volen pactar amb Cs?”. “No som davant d’una negociació per millorar els drets laborals, som davant un xantatge”, denuncia Rufián.

“És una reforma laboral que és només un maquillatge de la reforma laboral del PP de Rajoy”, ha assegurat el portaveu republicà, “perquè se li pugui dir reforma ha de canviar alguna cosa i des del nostre punt de vista el que ens han presentat canvia poques coses”. Si el govern de l’Estat “no es mou” Esquerra Republicana votarà no, “i l’alternativa és pactar amb la dreta”, han anunciat.

“Esquerra Republicana no vota projectes personals”, ha manifestat Rufián, fent referència a la ministra Yolanda Díaz. I ha recalcat la postura negociadora i proactiva del partit per derogar tant la reforma laboral del PP, així com la llei mordassa, “per nosaltres no serà”. “Per molt bona premsa que actualment tingui aquesta reforma presentada per PSOE i Unides Podem, per nosaltres és inassumible”.

Els republicans tenen clares les seves prioritats, que passen per millorar les condicions dels treballadors i treballadores. I anuncia que com a partit intentaran continuar negociant per recuperar les indemnitzacions de 45 dies, els salaris de tramitació, potenciar la Inspecció de Treball. També eliminar la bretxa salarial o la parcialitat.

A més a més, segons ha dit Rufián, reivindiquen la prevalença dels convenis autonòmics i la intervenció de l'Administració per aturar EROs abusius, fins i tot, d'empreses que durant anys han rebut diners públics. “Cap d’aquestes reivindicacions s’inclou en el text inicial de la reforma presentat pel govern de l’Estat”, ha lamentat el portaveu al Congrés.

Per acabar, Rufián ha volgut deixar clar que els republicans estan negociant des de fa dos dies, “perquè abans ni el govern, ni el ministeri s'havien posat en contacte amb nosaltres, però si s'havien dedicat a cridar al nostre entorn per a pressionar. I això és una mala manera de començar una negociació”.

  Rufián, sobre la reforma laboral: 'Si el govern espanyol no es mou, Esquerra Republicana hi votarà en contra'