Wagensberg i Rull s'han trobat aquest divendres a Suïssa.
Wagensberg i Rull s'han trobat aquest divendres a Suïssa.

En una reunió a Ginebra, Wagensberg i Rull s'han conjurat per garantir els drets de tots els diputats aquesta legislatura

El diputat d’Esquerra Republicana a l’exili, Ruben Wagensberg, i el president del Parlament, Josep Rull, s'han reunit aquest divendres a Suïssa, en el marc de les visites institucionals als diputats represaliats.

Durant la trobada, Wagensberg, que fins ara havia exercit de secretari quart de la Mesa del Parlament, ha traslladat a Rull que és un èxit mantenir una Mesa antirepressiva al Parlament, i han celebrat que l'independentisme tingui garantida la majoria a l'òrgan de la cambra catalana.

En aquest sentit, Wagensberg i Rull han abordat el vot dels diputats exiliats aquesta legislatura i han coincidit en la necessitat que es continuïn comptabilitzant a partir d'ara. Per això, els dos parlamentaris s’han conjurat a continuar treballant per garantir el dret de tots els diputats i a buscar els mecanismes que permetin assegurar-ne el vot. Per Wagensberg, la reforma del reglament oberta per Esquerra i la CUP la legislatura passada és una de les opcions per explorar.

  Wagensberg i Rull reivindiquen comptabilitzar el vot dels diputats exiliats aquesta legislatura