Sabrià: 'El futur a casa nostra és la República, el futur del món és derrotar la crisi climàtica'

Els republicans exigeixen mesures concretes per canviar de model i posar les polítiques mediambientals al centre

La lluita contra la crisi climàtica és una prioritat per Esquerra Republicana. Posar la mirada mediambiental a totes les polítiques i fer-ho de forma immediata. I en gran. Així ho ha defensat el president del grup parlamentari dels republicans, Sergi Sabrià, durant la sessió de control al Parlament.

"El futur de casa nostra és la república, el futur del món és derrotar la crisi climàtica", ha reblat Sabrià. De fet, ha reivindicat la república catalana no només com a projecte polític en clau nacional sinó sobretot en clau social i feminista, i també mediambiental.

Nosaltres estem a les beceroles i no ens podem permetre quedar-nos a la cua
Sergi Sabrià president del grup parlamentari d'Esquerra

És per això que ha esperonat el Govern a emmirallar-se en altres països europeus com ara Dinamarca. "Nosaltres estem a les beceroles i no ens podem permetre quedar-nos a la cua; volem mirar al nord equiparar-nos als millors, només així entenem la República; ho necessitem pel futur de tots", ha insistit Sabrià.

I fer-ho passa, segons els republicans, per canviar de model econòmic, per impulsar una energia 100% renovable i totalment democràtica, i per canviar els patrons de mobilitat de manera que siguin compartits, públics i descarbonitzats.

"Tots els passos són benvinguts; però no podem amagar que anem tard; hem de pensar en gran i fer-ho ja", ha conclòs Sabrià.

Etiquetes