Esquerra Republicana tanca files en la defensa de la immersió lingüística

El Consell Nacional es referma en l’acord ampli per modificar la Llei de Política Lingüística i en la necessitat de treballar amb “el màxim consens, diàleg i transversalitat”

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana ha aprovat aquest dissabte una resolució en defensa del model d’escola catalana, que tanca files en la defensa de la immersió lingüística i es referma en l’ampli acord assolit per modificar la Llei de Política Lingüística per garantir i ampliar l’ús del català a l’escola. Els republicans defensen que cal “treballar sempre amb el màxim consens, diàleg i transversalitat”, i posen en valor que “és el Parlament i el Govern qui acaba prenent les decisions sobre la política educativa i lingüística a Catalunya”.

Al text, Esquerra Republicana constata que la llengua catalana “és una qüestió de país”, i lamenta “l’ús partidista que fan alguns per treure’n un rèdit particular”. En aquest sentit, els republicans es comprometen a seguir treballant per “consolidar el consens” respecte la defensa de la llengua.

La resolució aprovada es mostra a favor de “reduir la pressió sobre l’escola i alliberar de manera efectiva els centres i els seus responsables de la pressió judicial”, vinculant el model lingüístic “a la realitat i a les dades contrastades sobre coneixement i ús de les llengües”, com estableix la proposta de modificació de la Llei de Política Lingüística. “En aquest sentit, defensem que siguin les institucions qui assumeixi responsabiIitats poIítiques i actuar amb soIidesa i sentit de la realitat per garantir la formació i la competència lingüística en català de tot l’alumnat”, afirma la resolució.

En definitiva, els republicans encoratgen el Govern a seguir desplegant totes aquelles accions dirigides a reforçar l’ús de la llengua catalana al conjunt de la societat, com el Pacte Nacional per la Llengua, que ha de ser “un dels grans projectes de país”;​​ el pla d’impuls del català a l’escola, així com “el desplegament normatiu necessari per garantir el model d’escola catalana i la seguretat jurídica dels projectes lingüístics”.

De fet, el president del partit, Oriol Junqueras, en el discurs al Consell Nacional, ha posat en valor el català i ha assegurat que la llengua “es prestigia fent-la servir i ningú com nosaltres s’esforça tant per fer-la servir en tots els àmbits, institucional, municipal, a tot arreu”, ha afegit.