Marta Vilalta, en roda de premsa
Marta Vilalta, en roda de premsa

Esquerra Republicana demana a l’Estat Espanyol trobar solucions polítiques i passar de les paraules als fets

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha afirmat avui en roda de premsa que "amb l'atac al 100.2 de Carme Forcadell, no hi ha cap voluntat de fer justícia", i ha continuat dient que “amb aquests fets veiem com el sistema Judicial espanyol està corromput”.

Vilalta també ha subratllat que "és evident que quan el Tribunal Suprem es pronuncia sobre aquest tema l'únic que està fent és preparar el camí per fer caure el tercer Grau de tots els presos i preses polítiques. Això posa en relleu que estem davant una causa política".

D'avant aquestes "noves ingerències judicials", la portaveu republicana ha apel·lat a la política i ha dit que precisament "és la política la que ens ha de portar ha resoldre la situació", i ha afirmat amb contundència que "l'únic camí possible és l'amnistia i l'autodeterminació".

En aquest sentit, Vilalta ha recordat que des d'Esquerra Republicana sempre han estat treballant per fer possible la via política, "forçant l'Estat espanyol a trobar solucions i deixar de banda la judicialització del conflicte, que com s'està veient, és la via de la venjança i no de la justícia".

La republicana ha assenyalat, finalment: "En els últims temps hem aconseguit el reconeixement d'un conflicte polític entre Catalunya i l'Estat Espanyol, així com el compromís per la desjudicialització", i ha reclamat a l'Estat que "cal passar de les paraules als fets. I els fets són l'amnistia i l'autodeterminació".