Marta Vilalta, a les portes de Lledoners
Marta Vilalta, a les portes de Lledoners

Marta Vilalta ha recriminat al govern de l'Estat que no pot seguir no fent res davant un conflicte que és polític

Avui, 9 d'agost, la secretària general adjunta, Marta Vilalta s'ha traslladat a la presó de Lledoners per denunciar que "mentre la monarquia viu dels aplaudiments del règim del 78, l'independentisme és novament represaliat, tancat a la presó i a l'exili", i ha afirmat, "exigim al govern de l'Estat que és el moment de fer política, per resoldre un conflicte que és polític".

A les portes de la presó, Vilalta ha volgut recordar els esdeveniments dels últims dies, i ha denunciat: "com hem vist a Catalunya com els poders de l'estat han tornat a tancar a la presó a polítics amb una acció de pura venjança, així com el rei emèrit, amb la connivència dels poders de l'Estat, ha fugit, i s'ha rigut de la ciutadania".

En aquest mateix sentit, Vilalta s'ha dirigit directament al govern de l'Estat: "No pot seguir mirant cap altra banda. No pot seguir no fent res per solucionar aquest conflicte polític, i ha clos, "nosaltres no callarem".

Per últim, Vilalta, ha afirmat: "Ara és el moment de la política. És el moment d'abandonar la via judicial i de la injustícia espanyola. És el moment d'assumir la voluntat política I democràtica a través de l'amnistia i l'autodeterminació. Aquest és l'únic camí per seguir construint la República Catalana".