Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, dirigint-se a la roda de premsa
Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana, dirigint-se a la roda de premsa

Vilalta demana un front comú per una estratègia unitària davant les ingerències de la justícia espanyola, el calendari polític i la crisi derivada de la Covid-19

Esquerra Republicana reclama trobar i fer possibles consensos entre les forces independentistes per afrontar la tardor política. Els republicans urgeixen l'independentisme, doncs, a deixar enrere "batalletes entre companys de viatge" i accions de "desgast", i prioritzar la suma d'esforços per avançar. "Quan ho hem aconseguit, hem avançat fermament i amb més força; ho hem de tornar a fer!", ha exclamat la secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, en roda de premsa.

"Des d'Esquerra Republicana reivindiquem que aquest curs és important per encarrilar la resolució del conflicte", una solució que inclou l'exercici del dret a l'autodeterminació i una amnistia a la causa general independentista. "És el nostre clam, asseguem-nos i posem-nos a treballar, els reptes que tenim al davant són enormes", ha arengat Vilalta.

Uns reptes en molts sentits: bastir una estratègia unitària independentista per aconseguir la República Catalana -"ho seguirem dient sempre"-, per blindar el projecte davant les ingerències de la justícia espanyola, per consensuar el calendari polític que s'obre i també per fer front i capgirar la crisi derivada de la Covid-19 per poder reconstruir el país.

En aquest sentit, Vilalta ha insistit a seguir treballant per doblegar la corba i revertir la pandèmia. "Cal mantenir el nivell d'exigència i de la feina; hi hem de ser exigents amb nosaltres mateixos, amb el Govern; però també ho hem de ser amb el Gobierno", per tal que desencallin recursos i mesures que encara tenen a les seves mans. Per exemple, ha reiterat, una prestació per a les famílies per a cura d'infants en casos de confinaments a l'escola. "El que no pot passar és que no facin ni deixin fer", ha advertit.

➕info👇en aquest fil de Twitter!


Etiquetes