L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana proposa Laura Vilagrà com a número 2 per acompanyar Pere Aragonès a les eleccions del 14F

La republicana va ser alcaldessa de Santpedor entre 2003 i 2015, diputada al Parlament entre 2006 i 2011 i ha estat gerent de la Fundació tutelar Ampans del tercer sector

L’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana ha acordat aquesta tarda proposar la republicana Laura Vilagrà com a número 2 per fer tàndem amb el coordinador nacional i candidat d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, a les eleccions catalanes del proper 14 de febrer.

L'elecció de Vilagrà busca reforçar el perfil de gestió pensant en el futur Govern de la Generalitat que haurà de fer front de ben segur a una situació econòmica i social complexa després de la pandèmia de la Covid. Experta en la direcció i gestió d'equips, Vilagrà aportarà també coneixement en el tercer sector vinculat a l’àmbit social i d’inserció laboral i en les institucions públiques. També s'ha considerat important apostar per valors segurs del partit, independentista de llarga trajectòria i coneixedora, a més, del món local amb una llarga experiència.

Vilagrà (Santpedor, 1976) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Direcció Pública a ESADE. Va ser alcaldessa de Santpedor entre 2003 i 2015 i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011. Del 2016 i fins a l’aplicació de l’article 155, va ser la delegada del Govern a la Catalunya Central. I en aquest punt, va decidir fer canvi després d'una llarga etapa en la política per seguir creixent en el seu currículum professional i va assumir el càrrec de gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella (AMPANS), una entitat del tercer sector en l'àmbit de la discapacitat. L'objectiu era obrir-se nous horitzons professionals.

Des de llavors ha estat també formadora externa de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i actualment és la gerent del Consell Comarcal del Bages.

El Consell Nacional del partit, que es reunirà el proper 12 de desembre, serà l’òrgan encarregat de ratificar les llistes de les quatre demarcacions per les eleccions del 14 de febrer.