Marta Rovira: 'Estem a les portes d'un judici contra la democràcia'

L'executiva d'Esquerra Republicana s'ha reunit avui a la ciutat suïssa de Ginebra, on la seva Secretària General, Marta Rovira, es troba exiliada

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha explicat després de la primera reunió de l'Executiva Nacional del partit a Ginebra, on es troba exiliada, que la trobada ha servit per "reflexionar sobre el judici que ha de començar d'aquí a pocs dies" i per "debatre sobre com ens enfortim i combatem aquesta repressió que pretén limitar la democràcia i els drets civils i polítics". En referència al procés judicial contra els líders independentistes endegat al Tribunal Suprem, Rovira ha assegurat que "estem a les portes d'un judici contra la democràcia ja que es tracta d'un judici contra l'1 d'octubre, contra el referèndum i contra una opció política".

La secretària general del partit republicà ha lamentat que aquest procés judicial "pretengui posar límits i condicions a la democràcia". En contraposició a la situació d'excepcionalitat democràtica que l'estat espanyol està imposant a Catalunya, Rovira ha declarat que "nosaltres sempre hem defensat la democràcia amb tots els instruments perquè volem que es pugui exercir de forma plena, amb absoluta llibertat i amb absoluta igualtat de condicions". "Per nosaltres, res hauria de limitar l'àmbit democràtic, que volem radicalment lliure, ni tampoc els drets civils i polítics", ha declarat la dirigent republicana i ha afegit que "necessitem construir un espai democràtic per a tothom, en el qual es puguin defensar totes les idees polítiques vinguis d'on vinguis, parlis l'idioma que parlis i pensis com pensis".

Per nosaltres, res hauria de limitar l'àmbit democràtic, que volem radicalment lliure, ni tampoc els drets civils i polítics
Marta Rovira Secretària general d'Esquerra Republicana
  Marta Rovira: 'Estem a les portes d'un judici contra la democràcia'

Rovira ha acabat la seva intervenció explicant que avui s'han reunit per "conjurar-se, una vegada més, per defensar la democràcia i el referèndum com a instrument per decidir políticament; per defensar els drets civils i polítics; i per defensar l'objectiu principal del partit republicà: la construcció d'una República més justa, més lliure i més social".

La reunió d'ERC ha sigut la primera d'aquest òrgan del partit a Ginebra per comptar amb la participació presencial de la secretària general del partit, Marta Rovira. A la trobada hi han assistit el vicepresident del govern i adjunta a la presidència d'Esquerra, Pere Aragonès, el president del Parlament Roger Torrent, els diputats al Congrés Joan Tardà i Gabriel Rufián i altres membres del partit com Lluís Salvadó, Josep Maria Jové, Marta Vilalta, Alfred Bosch o Jordi Solé.