Exteriors atén més de 1.200 catalans que són a l'estranger i intenten tornar al país

El conseller Solé lidera el contacte amb els ciutadans que es troben bloquejats a diversos indrets del món arran dels efectes mundials de la Covid-19

La conselleria d'Exteriors atén a hores d'ara 1.289 catalans que eren a l'estranger quan va impactar a Catalunya la pandèmia de la Covid-19 i es va activar el confinament i l'estat d'alarma. Són un miler de ciutadans que intenten tornar a Catalunya per diverses vies i des de diferents indrets del món, sobretot els Estats Units, Austràlia i Argentina. El departament que lidera el nou conseller Bernat Solé hi manté fil directe per donar resposta a aquests més de 540 casos diferents, que també són punts com Mèxic, Perú, Alemanya, Regne Unit i en menor mesura a Itàlia, Tailàndia Marroc o Brasil, entre d'altres.

De fet, Solé va arrencar el seu mandat al capdavant d'Exterior, fa menys d'una setmana i en plena pandèmia, atenent personalment aquests ciutadans que tenen problemes per retornar al país pel coronavirus, ja que s'han cancel·lat vols, s'han decretat confinaments a diverses zones i s'han tancat fronteres. De moment, dels més 540 casos detectats se n'han resolt pràcticament un terç (156).

Per la conselleria és prioritari ara per ara ajudar els catalans que han contactat amb Exteriors tant a través de les 15 delegacions de la Generalitat com a través de les xarxes socials. Tenint en compte l'estat de salut, les necessitats de cada persona i la situació del país, Exteriors proporciona informació per resoldre dubtes a aquest gruix de catalans perquè l'objectiu ara és doble: "Acompanyar-los en la mesura del possible per tal que tornin a Catalunya; i si no és possible, acompanyar-los també durant el confinament" a l'estranger, ha explicat Solé als mitjans. Les comunitats catalanes residents a l'estranger també actuen com a suport per aquestes persones que temporalment no poden retornar al país.

Etiquetes