Ferran Estruch Torrents

Ferran Estruch Torrents

Cardona 5 de març de 1986

Alcalde de Cardona

És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Va treballar com a consultor en una empresa dedicada a l’àmbit dels processos de participació ciutadana per a diferents empreses i institucions.

Després de cursar els estudis de primària i secundària a l’escola Mare de Déu del Carme de Cardona, va estudiar batxillerat a l’Institut Sant Ramon de Cardona. Va iniciar la seva formació universitària a la Universitat Pompeu Fabra, on va obtenir el títol de llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració.

És membre d'Òmnium Cultural i de diverses entitats cardonines, com el grup de teatre El Traspunt, amb el qual va participar diversos anys en les representacions d'Els Pastorets. També és soci de la Penya Blaugrana de Cardona i de l'Associació Cultural 18 de setembre.

Va començar la seva activitat política als 18 anys, quan es va afiliar a Esquerra Republicana, partit en el qual van militar el seu avi i el seu besavi, Joan Torrents Macià, que va ser alcalde de Cardona durant la Segona República. Dins la secció local de Cardona d'ERC ha desenvolupat diverses tasques fins arribar a ocupar el càrrec de secretari d’organització.

L'any 2011 va encapçalar la llista d'ERC a les eleccions municipals a Cardona i va ser investit alcalde de la vila ducal, l’11 de juny del 2011, amb la convicció que “poder servir el poble que m’estimo és la millor manera de posar en valor l’esforç, el treball i la formació d’aquests darrers anys”.

L'any 2015, va optar de nou a l'alcaldia de Cardona encapçalant la llista d'ERC i va revalidar l'alcaldia obtenint la majoria absoluta al ple del consistori amb 7 regidors. Aquell mateix any també va ser elegit president del Consell d'Alcaldes del Bages i president del Fòrum de Joves Electes de l'Associació Catalana de Municipis. Actualment és membre de l’executiva de l’ACM.

El 2019 va optar per tercera vegada consecutiva a l'alcaldia de Cardona, i va revalidar la majoria absoluta al ple del consistori, amb 7 regidors.

Alcalde de Cardona des del 2011.
Diputat al Parlament de Catalunya en la XIII-XIV legislatura (2021-2024).