Ferrocarrils de la Generalitat augmentarà les freqüències de pas a la línia Barcelona-Vallès a partir del 9 de desembre

Les freqüències en hora punta seran cada 5 minuts per Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts per Sant Cugat

A partir del divendres 9 de desembre, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) millorarà el servei a la línia Barcelona-Vallès amb una nova configuració dels horaris i de les línies per augmentar les freqüències. Així, Ferrocarrils dona resposta a l’augment de la demanda experimentat en els darrers anys, com a conseqüència, en gran part, dels perllongaments de Sabadell i Terrassa.

La nova oferta implicarà un augment de trens per dia entre Barcelona i els ramals de Sabadell i Terrassa. En hora punta passarà un tren cada 5 minuts per Sabadell i Terrassa i cada 2,5 minuts per Sant Cugat. Aquestes freqüències suposen una increment de l’oferta de trens respecte a la situació actual: es passa de 22 a 24 trens per hora i sentit a Sant Cugat en l’hora punta i de 6 a 12 trens per hora i sentit a Sabadell i Terrassa.

La configuració del nou servei i la millora i augment de les freqüències ha estat possible gràcies a la compra de 15 noves unitats de tren, que ha permès plantejar un nou servei per aprofitar al màxim la infraestructura de la línia.

Amb aquesta millora del servei, s’incrementarà un 37% el nombre de places que ofereix la línia i es passarà d’una capacitat de 80 milions de viatges l’any a 110 milions.

Les publicacions de la Generalitat de Catalunya 1931-1939

Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que també ha explicat que la Generalitat de Catalunya ha catalogat i digitalitzat bona part de les més de set-centes publicacions que va editar aquesta institució de l’abril de 1931 al gener de 1939.

En menys de vuit anys, la Generalitat republicana va desplegar una intensa activitat editorial, entre llibres, opuscles, publicacions periòdiques i cartells. Entre les publicacions ara digitalitzades, s’hi troben tant publicacions tècniques, llibres d’ensenyament, estudis jurídics o d’ordenació territorial i memòries d’actuació com llibres infantils, de música, teatre, etc.

Així, hi trobem des del Projecte de l’Estatut de Catalunya de 1931 i diverses publicacions sobre la Llei de contractes de conreu o la divisió territorial de Catalunya, fins al volum Poesia de guerra, El tractament de les fractures de guerra del Josep Trueta, ambdós de 1938, o la sèrie de llibres infantils on es van publicar, entre altres títols, El més petit de tots de Lola Anglada i El Senyor Pèsol i altres plantes de Salvador Perarnau amb il·lustracions de Joan G. Junceda.