Oriol Junqueras, Meritxell Serret i Marta Rovira, a l'acte d'avui a Vic. GERARD MAGRINYÀ.
Oriol Junqueras, Meritxell Serret i Marta Rovira, a l'acte d'avui a Vic. GERARD MAGRINYÀ.

Vic ha estat la seu, aquest diumenge, de l'acte "Free Rovira", on, un cop més, l'objectiu ha estat denunciar la repressió de l'Estat sobre el moviment independentista, focalitzat, també, en la causa que afecta la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira.

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, s’ha pogut adreçar a un centenar de persones que han assistit a l’acte “Free Rovira” que tenia per objectiu, precisament, denunciar, una vegada més, la situació d’exili que viu la dirigent republicana. Des de la Plaça de la Catedral de Vic, Rovira ha declarat: “l'Estat està disposat a tot per aturar-nos. Hem assumit que forma part del camí, però també estem demostrant que ho podem convertir en una oportunitat".

En relació amb això, Marta Rovira ha recordat que Esquerra Republicana, i especialment ella des de Ginebra, continua treballant diàriament per teixir complicitats internacionals que serveixin per assolir l'objectiu de la independència: "la repressió ens ha permès denunciar els abusos que hem patit i explicar al món que l'estat espanyol continua ancorat en una constitució immobilista que no permet defensar la democràcia enlloc". D'altra banda, la secretària general republicana s'ha mostrat ferma a l'hora de defensar la necessitat de ser solidaris dintre el moviment independentista i ha denunciat: "volem ser exemplars en la solidaritat. El que no farem mai és el que a vegades patim: negar a un represaliat que ho és per pur interès partidista. Això és una línia vermella".

L’acte també ha comptat amb la intervenció del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, qui ha volgut agrair a Marta Rovira tota la feina que duu a terme des de l’exili i ha recordat que des de l’octubre del 2017 “l’Estat ha posat al seu pla tantes eines antidemocràtiques com ha pogut, perquè sap que en termes democràtics no ens poden guanyar”. Junqueras també ha defensat l’estratègia republicana per vèncer la repressió i assolir la independència, “tenim una doble estratègia per vèncer: ampliar la causa democràtica sent més per ser més forts, i, alhora, erosionar la capacitat repressiva de l’estat espanyol, també a través de l’estratègia internacional”, ha expressat.

L’Estat ha posat al seu pla tantes eines antidemocràtiques com ha pogut, perquè sap que en termes democràtics no ens poden guanyar”
Oriol Junqueras
  Rovira: “L'Estat està disposat a tot per aturar-nos, però no ens resignem i hem demostrat que ho podem convertir en una oportunitat”

Per la seva banda, la vicesecretària general de Partit Obert i portaveu adjunta del grup parlamentari, Meritxell Serret, no ha faltat a la cita per recordar a Rovira i denunciar la situació que pateix. Visiblement emocionada, Serret ha recordat que hi ha molta gent que encara pateix la repressió amb múltiples causes obertes: “no pararem de lluitar en positiu, unint esforços, sent cada vegada més, denunciant cada dia la vulneració de drets, no deixarem a ningú enrere”.

Finalment, el grup de suport a Marta Rovira, "Free Rovira", representat per un grup d'amics, amigues i familiars de la secretària general d'Esquerra Republicana no han volgut faltar a la cita. Després de més de quatre anys d'exili, el pare de la dirigent republicana, Joan Rovira, ha denunciat: "no acceptaré mai la recriminació i el descrèdit constant contra persones que s'han passat més de 4 anys a la presó o a l'exili. Tenim el mateix objectiu, la independència, i el mateix contrincant, l'Estat. No ens equivoquem de fita".