Un miler de persones han omplert la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts.
Un miler de persones han omplert la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts.

Albert Botran, Marta Vilalta i Albano Dante Fachin han llegit el manifest fundacional

La campanya Free Junqueras ha omplert aquesta tarda la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts en el primer acte de denúncia que el moviment té previst fer per tot el territori català quan s'acaben de complir 100 dies de la seva entrada a presó.

Davant més d'un miler de persones, ha donat la benvinguda Maite Aymerich, alcaldessa de la vila del Baix Llobregat, que ha apel·lat la consciència de la bona gent de l'estat espanyol i de les institucions europees per combatre aquesta flagrant injustícia que pateixen els presos polítics catalans. "La vostra indiferència acaba sent un silenciós suport", ha afirmat.

Ens conjurem a no defallir fins a la teva llibertat
Roger Torrent, president del Parlament
 La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira.
La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira.

Albert Botran, Marta Vilalta i Albano Dante Fachin han llegit el manifest de l'entitat, que reuneix un moviment cívic i transversal de suport a Oriol Junqueras. Són persones que han coincidit amb el president d'Esquerra Republicana en algun dels seus àmbits d'actuació; ciutadans de Sant Vicenç del Horts, col·legues de docència, alumnes o personal no facultatiu de la UAB, companys dels projectes de divulgació històrica que va fer a mitjans de comunicació, polítics i funcionaris del seu pas com a diputat a Brussel·les i tota la gent que l'ha conegut en l'activitat política, que Junqueras ha desenvolupat sempre a peu de carrer, amb respecte i consideració per tothom i prop de la ciutadania.

Ha conclòs l'acte el president del Parlament, Roger Torrent, que ha recordat la trobada que ha tingut amb Junqueras a la presó d'Esteremera aquesta setmana. Torrent ha afirmat que "els seus murs no poden empresonar l'anhel de llibertat". Ha conclòs reafirmant la voluntat que "aquest país no es rendirà mai en la defensa dels drets democràtics, de la dignitat i la llibertat" i ha repetit el missatge que li va transmetre al president d'Esquerra Republicana: "Ens conjurem a no defallir fins a la teva llibertat".

 Carme Forcadell, Gabriel Rufián i Joan Tardá, en un moment de l'acte.
Carme Forcadell, Gabriel Rufián i Joan Tardá, en un moment de l'acte.