Esquerra dona el tret de sortida a la campanya a Sant Vicenç dels Horts per sortir a guanyar el 28-A

Els republicans reivindiquen Junqueras i que l’independentisme guanyi les eleccions espanyoles per primera vegada

Tret de sortida a la campanya cap a les eleccions al Congrés coincidint amb el 50è aniversari d’Oriol Junqueras. Sant Vicenç dels Horts ha estat l’escenari per arrencar la cursa per guanyar el 28-A, i els republicans han aprofitat per reclamar que l’independentisme guanyi les eleccions espanyoles per primera vegada aquest abril.

Davant dels cartells amb els candidats i el lema ‘Va de Llibertat’, el número 2 de la llista, Gabriel Rufián, ha advertit que l’única alternativa per evitar que Cs governi amb el PSOE és optar per Esquerra. “Somos el único obstáculo a que pacten con Cs y a que Rivera sea vicepresidente y Arrimadas ministra”, ha afirmat Rufián. L’actual diputat al Congrés ha demanat fer un únic regal a Junqueras pel seu aniversari. “Ganar a las elecciones sus carceleros y no pienso decepcionarle”, ha encoratjat Rufián.


També ha intervingut a l’acte el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’Esquerra, Pere Aragonès, que ha advertit que venen dies i setmanes “decisius per guanyar la llibertat del país”. “La victòria republicana ha de ser en contra del PSOE que s’ha acovardit quan tenia a les mans obrir un procés de diàleg; hem de guanyar per defensar el dret l’autodeterminació del poble, que és el dret a la justícia social, el dret a la igualtat d'oportunitats i a un futur digne per fills i avis”, ha apuntat.

El vicepresident del Govern ha insistit que el debat és entre PSOE i ERC i que guanyar a les urnes del 28-A implica una triple victòria: “davant de la dreta, dels que ens voldrien empresonats i de qui vol perpetuar l’immobilisme”.

Somos el único obstáculo a que pacten con Cs y a que Rivera sea vicepresidente y Arrimadas ministra
Gabriel Rufián candidat al Congrés

La número 3 de la llista, Carolina Telechea, ha fet una crida a omplir les urnes de vots republicans per fer fora l’extrema dreta. “Que tant ens amenaça i que ens vol retallar”. “Estem farts de la corrupció, de les mentides i que utilitzin el dret penal contra la democràcia; per això, entre totes i tots construirem una República catalana”, ha defensat Telechea.

Al seu torn, el número 4 de la llista per Barcelona, Joan Josep Nuet, ha advertit que “s’ha acabat el temps de l’equidistància”. “Avui s’ha de triar, o estàs amb la democràcia o li dones l’esquena a la democràcia, d’això va el 28 d’abril”, ha reblat.

Finalment, la candidata a l’alcaldia de Sant Vicenç, Maite Aymerich, ha assegurat que la candidatura de Junqueras al Congrés i al Parlament Europeu és “un acte de desobediència, de resistència i de no acatament als desitjos de l’Estat”. “Si fos per ells, es podriria a la presó; no desaprofitem les urnes ni els missatges que puguem enviar amb els nostres vots”, ha demanat. També Eugenia Parejo, amiga de Junqueras, ha fet una crida a tendir ponts i ha apel·lat al seu perfil de demòcrata.