El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián
El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián

El portaveu republicà torna a advertir Sánchez que, sense diàleg, no hi ha legislatura

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha carregat aquest migdia amb duresa contra la proposta de pròrroga de l'estat d'alarma de l'executiu de Pedro Sánchez: "Avui diem no a la pròrroga sine die de la falta de drets i llibertats”. “Existeix una alternativa a aquesta pròrroga, una alternativa a la recentralització, a la militarització i a la regressió de drets civils en la gestió d'aquesta crisi. Es tracta de prorrogar polítiques socials d’excepcionalitat i no Estats repressius d’excepcionalitat “, ha etzibat.

Rufián també ha llançat una clara advertència a Pedro Sánchez i al seu executiu: “la irresponsabilitat és gestionar una crisi d’aquesta magnitud, com si es tingués la majoria absoluta”. En aquest sentit, ha recordat: “sense diàleg no hi ha legislatura. Entre negociar l’estat d’alarma amb el PP i Ciutadans o amb Esquerra Republicana, han escollit els primers”.

El portaveu republicà, d’altra banda, ha titllat també d’irresponsabilitat greu afirmar que les ajudes destinades a pal•liar els efectes de la COVID-19 cauran, si decau l’estat d’alarma. “Menteixen o no diuen la veritat. Vincular el fet que la gent pugui menjar o viure a un estat d’alarma recentralitzador, ineficient i abusiu, no és només un xantatge, és pervers. Saben que les mesures socials i econòmiques, les poden ampliar via Consell de Ministres, perquè així ho van preveure en el decret”, ha deixat clar.

Finalment, Rufián també ha llançat unes dures paraules al ministre de Sanitat: “no té cap sentit que aquesta desescalada sanitària la lideri un ministeri de Sanitat desmantellat, sense competències sanitàries i unes províncies artificials sense competències sanitàries. Deixen fora, es salten a qui sí que les té: les conselleries. Ni és nacionalisme ni és etnicisme. És pura eficiència” ha advertit.