El candidat republicà al Congrés Gabriel Rufián ha intervingut en un acte de campanya davant del castell de Monjuïc
El candidat republicà al Congrés Gabriel Rufián ha intervingut en un acte de campanya davant del castell de Monjuïc

El candidat al Congrés ha reivindicat que els republicans s’oposen “frontalment a qualsevol retrocés en els drets dels col·lectius LGTBI, les dones, els migrants o els refugiats”

El candidat d’Esquerra al Congrés Gabriel Rufián ha proposat crear un front per lluitar contra “l’onada autoritària de la nova dreta populista i xenòfoba a Europa i al món”, que a l’Estat espanyol es manifesta amb una “deriva antidemocràtica i repressiva”. També ha assegurat que els republicans s’oposen “frontalment a qualsevol retrocés en l’àmbit legislatiu i contra els drets de col·lectius LGTBI, les dones, els migrants o els refugiats” i que combatran “la ideologia de l’odi i l’exclusió i l’ús de simbologies racistes i excloents”.

En un acte de campanya davant del castell de Montjuïc, el candidat republicà ha insistit que estem davant d’una “ofensiva contra el model de societat oberta i integradora”, i que “aquest feixisme pretén destruir l’Estat del benestar i negar drets socials i civils”. Davant d’això, Rufián ha defensat diversos compromisos, començant per la “desfranquització” de les institucions de l’Estat, la derogació de la llei d’Amnistia del 1977 i l’anul·lació de les condemnes imposades per consells de guerra sumaríssims franquistes.

També ha assegurat que el grup d’Esquerra al Congrés demanarà el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers i treballarà per “acabar amb la pràctica il·legal de les devolucions en calent”. “Hem de garantir el dret d'asil a les persones refugiades i acabar amb el segrest de l’Open Arms”, ha afegit Rufián. Per últim, ha posat de relleu que és urgent aplicar les mesures fixades a la resolució sobre l’auge de la violència neofeixista a Europa, aprovada al Parlament Europeu, que aposta per la persecució i sanció dels delictes d’odi i la protecció de col·lectius i organitzacions antifeixistes.