Gabriel Rufián s'abraça amb Juli Fernàndez a l'escenari després de l'acte de campanya a Sabadell
Gabriel Rufián s'abraça amb Juli Fernàndez a l'escenari després de l'acte de campanya a Sabadell

El candidat al Congrés també ha respost a Pablo Casado, que avui ha dit que al rei el vam votar tots: “Casado té raó en part; al pare de Felip VI el va votar algú: Francisco Franco”

El candidat al Congrés Gabriel Rufián ha respost a la ministra Meritxell Batet, que avui ha dit que Esquerra Republicana “no sap què és ser d’esquerres”, dient-li que “no t’acceptem ni mitja lliçó; no sou socialistes ni obrers”. Rufián li ha recordat que el PSOE ha votat en contra de moltes iniciatives d’esquerres, com la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, la compareixença de Rajoy i Florentino Pérez a la comissió d’investigació de les clavegueres de l’Estat o la reducció del pressupost militar un 40%.

Al llarg de l’acte, el candidat republicà ha defensat el paper d’Esquerra al Congrés en aquesta darrera legislatura: “Hem plantat cara, hem sigut oposició; nosaltres, sent 9, hem estat més valents que els que volien ‘asaltar los cielos’, ha assegurat. També ha aprofitat l’ocasió per respondre a les declaracions del líder del PP, Pablo Casado, que ha dit que al monarca espanyol “el vam votar tots”. “Casado té raó en part; al pare de Felip VI el va votar algú: Francisco Franco”, ha deixat anar Rufián.

Cal omplir les urnes de vots republicans, perquè només Esquerra pot frenar l’ascens del feixisme, plantar cara a la repressió i a la intolerància
Carolina Telechea Candidata al Congrés

La candidata al Congrés Carolina Telechea, per la seva banda, ha explicat que avui ella i Rufián han visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó del Soto del Real, i que els han demanat que transmetessin a la ciutadania que “hem de sortir ara més que mai a guanyar i a guanyar-nos la llibertat que ens permeti arribar a la indepèndencia i a la República”. En aquest sentit, Telechea ha defensat que "cal omplir les urnes de vots republicans, perquè només Esquerra pot frenar l’ascens del feixisme, plantar cara a la repressió i a la intolerància”.

El candidat de Sobiranistes, Joan Josep Nuet, també ha intervingut a l’acte per evidenciar que “l’única solució la trobarem a les urnes, no a despatxos: quan tots els homes i dones puguin agafar una papereta, posar-la a una urna i decidir el seu futur”, i ha advertit que “si no hi ha unes bancades plenes de republicans i republicanes catalans, pot ser que la victòria del PSOE sigui una victòria de la vergonya”.

El candidat a l’alcaldia de Sabadell, Juli Fernàndez, ha reivindicat que “Sabadell, una ciutat treballadora i obrera, sempre s’ha alçat davant la injustícia i la vulneració dels drets, i aquesta vegada també ho farem”. També ha criticat el socialistes: “diuen que amb ells tot serà diferent, i no és cert. Serà diferent amb Esquerra, que davant del 155, la repressió i la corrupció, posem republicanisme i honestedat”.