D'esquerra a dreta, Teresa Ciurana, Ona Martínez, Gabriel Rufián, Isaac Albert i Diana Riba a l'acte de campanya a Terrassa / Arnau Carbonell
D'esquerra a dreta, Teresa Ciurana, Ona Martínez, Gabriel Rufián, Isaac Albert i Diana Riba a l'acte de campanya a Terrassa / Arnau Carbonell

La candidata a les europees, Diana Riba, anima a fer que “tots els que voldrien que Oriol Junqueras es podrís 25 anys a la presó vegin com entra al Congrés i al Parlament Europeu" i reclama "trencar els murs de les presons i de l’Estat espanyol”

El diputat republicà al Congrés Gabriel Rufián ha carregat contra els socialistes Miquel Iceta i Josep Borrell en un acte de campanya a Terrassa: “Suposem que ‘cortesia parlamentària’ era pegar la gent l’1-O, entenem que era aplicar l’article 155 i asfixiar les institucions catalanes, que era mirar al sostre del Parlament quan darrere hi havia els familiars dels presos polítics”, ha dit amb ironia. “Avui no us demanem cortesia parlamentària, simplement us demanem humanitat”, ha afegit, contundent. Rufián ha respost així a la petició dels socialistes de nomenar Miquel Iceta senador “per cortesia parlamentària” i a l’acusació de “totalitaristes” que Borrell ha dirigit als republicans per haver votat en contra d’aquest nomenament.

Rufián ha assegurat que en aquesta legislatura “es podrà parlar amb Esquerra Republicana, però no fer-li xantatge”, i també ha volgut traslladar als terrassencs un missatge del president d’Esquerra i candidat de les europees, Oriol Junqueras: “Guanyeu aquestes municipals i europees als meus carcellers!”.

La candidata a les europees Diana Riba, per la seva banda, ha explicat que a les europees es votarà “entre repressió o democràcia, presó o llibertat, l’antiEuropa de Casado, Rivera, Abascal, Borrell o Salvini o l’Europa dels drets fonamentals, les llibertats i la democràcia”. També ha animat a fer que “tots els que voldrien que Oriol Junqueras es podrís 25 anys a la presó vegin com entra al Congrés i al Parlament Europeu”. Per últim, ha demanat “trencar els murs de les presons i de l’Estat espanyol” i fer que “un pres polític, Oriol Junqueras, guanyi les europees a Catalunya”.

 Diana RIba durant la seva intervenció a Terrassa / Arnau Carbonell
Diana RIba durant la seva intervenció a Terrassa / Arnau Carbonell

En clau municipal, el candidat a l’alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, ha afirmat que "la fotografia del resultat del 28 d’abril a Terrassa és espectacular; estem construint un projecte clarament republicà, 100% de canvi a la ciutat, i estem a prop d'una victòria històrica”. El candidat ha insistit en la importància d’aquestes eleccions, després de 40 anys de govern socialista a la ciutat: “Ens ho juguem gairebé tot: una ciutat adormida o viva, va de PSC o ERC”.

A l’acte també ha intervingut la número dos de la llista, Teresa Ciurana, que ha posat de relleu que “no pot ser que a la fotografia de l'actual consistori només s'hi vegin els homes, que hi hagi només 7 regidores de 27”. Davant d’aquest fet ha contraposat que la candidatura d’Esquerra Republicana a Terrassa la formen 14 dones i 13 homes. La número 4 de la llista, Ona Martínez, ha introduït l’acte per aportar el punt de vista del jovent de Terrassa i exigir un canvi a la ciutat: "Hem decidit que som aquí per canviar-ho tot; no ens tindran callades, pugem amb força per rebentar tots els sostres”. Martínez ha estat contundent: “Fa 40 anys que el PSC governa a Terrassa. No és normal! N'estem fartes i diem prou!".