Gemma Ubasart González

Castellar del Vallès

Consellera de Justícia, Drets i Memòria

Consellera de Justícia, Drets i Memòria
Regidora de l'Altraveu de Castellar del 2007 al 2008

És professora de Ciència Política a la Universitat de Girona. Doctora en Ciència Política per la UAB, Diploma en Estudis Avançats en Dret i Màster Europeu en Sistema Penal i Problemes Socials, ha treballat com a investigadora a institucions acadèmiques d’arreu del món, com la London School of Economic and Political Science del Regne Unit, la Universitat de Pàdua (Itàlia), la University of Ottawa (Canadà), L’Institut d’Estudis Polítics de París(França) i l’Institut de Alts Estudis Nacionals (L’Equador).

El seu àmbit d’actuació ha girat al voltant de les polítiques públiques, la conflictivitat política i el canvi social, i en els darrers temps ha dut a terme investigacions sobre règims del benestar i polítiques socials, conflictes i sistema penal, govern i política local.

Compromesa amb la democratització de la política, el benestar de la ciutadania i els drets civils, Ubasart va implicar-se en el moviment 15-M i en el naixement de Podem, de qui va ser secretària general a Catalunya el 2015, càrrec que va abandonar després de les eleccions al Parlament d'aquell any. Uns anys abans havia participat de la política municipal al seu poble en ser escollida regidora de l’agrupació d’electors L’Altraveu per Castellar el 2007.