Gerard Gómez del Moral, acompanyat d'altres diputats republicans, durant la roda de premsa al Parlament / ACN
Gerard Gómez del Moral, acompanyat d'altres diputats republicans, durant la roda de premsa al Parlament / ACN

El portaveu adjunt del Grup Republicà ha explicat que “no es pot normalitzar” l’intent, des de l’Estat espanyol, "d’atemorir i coartar un moviment pacífic i democràtic"

Les detencions d’avui dels alcaldes de Verges, Ignasi Sabater, i Celrà, Dani Cornellà, i de membres dels CDR “són inadmissibles, sense mandat judicial, arbitràries i alimenten la causa contra l’independentisme que fa més d’un any i mig que presenciem", així de contundent s’ha mostrat el portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament, Gerard Gómez del Moral, que també ha donat tot el suport i solidaritat a les persones detingudes aquest matí per la Policia Nacional.

Per a Gómez del Moral, des de l’Estat espanyol, es vol “atemorir, coartar el dret a protesta i la llibertat dels ciutadans de Catalunya a protestar pacíficament i a implicar-se en un moviment pacífic, democràtic i polític com és l’independentisme”. “Avui hem vist una nova maniobra per part de l’Estat per intentar, prèviament a l’inici del judici, per donar un missatge a la ciutadania perquè no es mobilitzi ni protesti”, ha sentenciat Gómez del Moral.

És per això que, tal i com ha explicat el portaveu adjunt republicà, els diputats d’Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i la CUP, com a acte de protesta, han abandonat les comissions parlamentàries que hi havia convocades per avui al Parlament. “No podem normalitzar que hi hagi detencions sense mandat judicial i que les institucions del país funcionin amb una normalitat que en els carrers i al país no hi és davant d’aquesta causa contra l’independentisme”.

No podem normalitzar que hi hagi detencions sense mandat judicial i que les institucions del país funcionin amb una normalitat que en els carrers i al país no hi és
Gerard Gómez del Moral Portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament de Catalunya

Petició de compareixença de Grande-Marlaska

Així mateix, les detencions d’avui han provocat moviments a Madrid. Els diputats republicans al Congrés han registrat la petició de compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè doni explicacions sobre aquestes detencions sense mandat judicial.

Així ho ha explicat el portaveu al Congrés, Joan Tardà: "Hem demanat la compareixença urgent del ministre Grande-Marlaska perquè és el responsable de la policia. És evident que estem davant d’una intensificació de la repressió contra l’independentisme"

El portaveu republicà al Parlament també ha aprofitat per contestar la petició de Ciutadans de sancionar els diputats que avui s’han absentat de les comissions parlamentàries: “És una nova amenaça de Ciutadans, a les quals estem acostumats, per a veure si així deixem de protestar o de dir el que pensem. És la mateixa estratègia que veiem a la causa contra l'independentisme”. I ha afegit: “No ens aturaran, seguirem protestant per molt que no els hi agradi”.

Per últim, Gerard Gómez del Moral ha fet una crida a participar a les mobilitzacions arreu del país en suport a les persones detingudes, on també s’hi sumaran molts dels càrrecs polítics d’Esquerra Republicana, entre diputats, senadors, alcaldes i regidors.