Gómez del Moral: “Discrepo absolutament del que pensen, però donaria la vida perquè ho defensessin. Això és el parlamentarisme”

El portaveu adjunt titlla C’s de “partit inútil” perquè mai aporta solucions, sinó prohibicions i que sempre està en contra de les urnes, del diàleg i dels referèndums

Vostès ens han sentenciat. La Constitució que tant defensen diu que tothom és innocent fins que es demostra el contrari, però per vostès no, ja ens han condemnat i sentenciat”. Així de contundent s’ha mostrat el portaveu adjunt d’Esquerra Republicana al Parlament, Gerard Gómez del Moral, que ha defensat que el ple del 6 i el 7 de setembre va ser absolutament reglamentari i ha repassat les diferents vegades en què s’ha utilitzat el mateix mecanisme, la darrera, en l’últim ple a petició de C’s precisament desmuntant el seu argument.

Gómez del Moral, fent referència a Voltaire, ha defensat també que els diputats republicans sempre faran tot el possible perquè tothom pugui expressar la seva opinió, encara que se’n discrepi profundament, a diferència del que fa C’s que vol que se censurin les idees que no comparteixen: “Discrepo absolutament del que vostès pensen, però donaria la vida perquè ho poguessin defensar allà on sigui. Això és el parlamentarisme, s’ha de poder debatre de tot”, ha afirmat.

És igual el que passa en realitat, vostès ja saben que hi haurà violència, disturbis i, per tant, posen una querella pel que passarà divendres. És una cosa bastant surrealista
Gerard Gómez del Moral Portaveu adjunt del Grup Republicà

El portaveu adjunt ha denunciat també que el partit taronja sempre està en contra del diàleg, de les urnes i, en definitiva, de la democràcia: “Dona la sensació que tenen al·lèrgia a la democràcia, no accepten el que vota aquest Parlament, estan en contra de les urnes, del diàleg i dels referèndums, però la democràcia es basa en què tothom pugui votar. Volen prohibir el que no els agrada". Ha lamentat que no tenen projecte i sempre parlen del mateix, fins i tot, un any i mig després: “No tenen projecte, no han presentat res nou, no ens han exposat absolutament res. Bé, una novetat, que no és nova perquè querelles n’anuncien cada setmana”, ha dit Gómez del Moral, que ha continuat: És igual el que passi, és igual la realitat. Creen un relat, l’expliquen, el comparteixen amb la Fiscalia, les institucions de l’Estat i l’apliquen. És igual el que passa en realitat, vostès ja saben que hi haurà violència, disturbis i, per tant, posen una querella pel que passarà divendres. És una cosa bastant surrealista”.

Finalment, ha titllat C’s com a “partit inútil” perquè mai aporten solucions. “Quines solucions els han donat als seus votants? Ni una. Parlen de concòrdia però només busquen la divisió”, ha afirmat. “El president Torra els convoca i no hi van. Volen neutralitat a les platges i lloguen un avió amb el logo de C’s a totes les platges; parlen d’assenyalaments i fan un autobús amb la cara del meu president i del president Puigdemont. Vostès són una incoherència total. I, per tant, senyora Arrimadas, vostès representen tot el contrari del que a priori diuen representar”, ha sentenciat.