El Grup Republicà al Parlament s'ha reunit avui a Ginebra amb la seva secretària general, Marta Rovira / ACN
El Grup Republicà al Parlament s'ha reunit avui a Ginebra amb la seva secretària general, Marta Rovira / ACN

La secretària general del partit, Marta Rovira, ha explicat que “hem de lluitar contra les ‘fake news’, contra la farsa, perquè això és també una manera de democratitzar el nostre espai polític”

Esquerra Republicana posa en marxa una gira internacional dels seus diputats per denunciar el judici de l’1-O. S’ha acordat a la reunió que el Grup Republicà ha mantingut avui a Ginebra amb la seva secretària general, Marta Rovira, que es troba a l’exili. “Cal fixar una estratègia importantíssima que és l’estratègia internacional. Estem estudiant i confeccionant com podem recuperar tots els contactes que teníem amb la resta de diputats i diputades de parlaments nacionals d’altres estats”, ha explicat Rovira. Els diputats republicans seran doncs “ambaixadors” que explicaran arreu la repressió política que pateix Catalunya i la voluntat d’aconseguir una sortida política al conflicte amb l’Estat. Rovira també ha fet públic que convidaran observadors internacionals a Madrid perquè puguin seguir el judici al Tribunal Suprem.

La secretària general d’Esquerra ha destacat que aquesta estratègia “té molt de sentit, ja que l’Estat espanyol, on aboca més recursos en la seva estratègia política davant del judici és, precisament, a l’àmbit internacional”. “Hem de lluitar contra les ‘fake news’, contra les mentides, contra la farsa”, ha dit Rovira, "perquè això és també una manera de democratitzar el nostre espai polític”.

Amb aquesta gira els republicans també volen abraçar i reivindicar la seva causa, la del dret a l’autodeterminació de Catalunya: “és una causa de la qual nosaltres hem obtingut un suport i democràtic a través de les urnes i sempre hem intentat que es debatés amb totes les garanties democràtiques a la seu parlamentària”, ha recordat, finalment, Marta Rovira.

Etiquetes