ACN
ACN

Les dues entitats, que aporten mitjans tècnics i personals, ja han realitzat gairebé 40.000 proves en centres escolars.

El departament de Salut i d'Educació han arribat a un acord amb Open Arms i Creu Roja per formar part dels dispositius de cribratges als centres educatius i, d'aquesta manera, alliberar i protegir l'atenció primària.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que l'objectiu de l'acord és poder "mantenir l'activitat que té encomanada l'atenció primària" i seguir amb l'estratègia de cribratges a les escoles. Vergés també ha apuntat que, en aquest inici de segona onada de pandèmia, és imprescindible aquesta col·laboració amb Open Arms i Creu Roja perquè "són una eina més per arribar a la població de manera ràpida i segura".

Fa una setmana, les dues entitats van començar a fer cribratges als centres educatius: Creu Roja ja ha realitzat més de 26.000 PCR i Open Arms, 13.000. En els propers dies se'n faran a centres de Barcelona i de Montcada i Reixac.

L'acord inclou que tant Creu Roja com Open Arms aporten el personal auxiliar, els EPI i els vehicles per a fer els desplaçaments. "Tots els membres d'ambdues entitats han sigut formats pel Departament de Salut i han rebut una certificació que els hi permet dur a terme aquesta actuació", ha detallat la consellera Vergés.

L'actuació de Creu Roja i Open Arms es limitarà a seguir l'estratègia de cribratges a les escoles, ja que la gestió dels casos positius i sospitosos dels grups escolars es manté a través del protocol implantat des d'inici de curs per part de l'atenció primària.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, per la seva banda, ha afegit que des del departament estan molt satisfets amb l'acord i ha defensat que "l'escola estarà oberta mentre la societat estigui oberta i haurà de tancar quan la societat estigui tancada".