El conseller Alfred Bosch durant la roda de premsa d'aquest matí / ACN
El conseller Alfred Bosch durant la roda de premsa d'aquest matí / ACN

El conseller Bosch ha presentat el nou Pla d’Acció Exterior i ha anunciat que “la fase de restitució de 12 delegacions a l’estranger queda completada"

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Alfred Bosch, ha anunciat aquest matí la creació de tres noves delegacions del Govern a l’estranger: Tunis, Ciutat de Mèxic i Buenos Aires. “La fase de restitució de 12 delegacions a l’estranger, bàsicament a Europa, queda completada i iniciem una nova fase d’expansió als cinc continents”, ha explicat el conseller. Aquestes tres delegacions “permetran cobrir i fer projecció, evidentment, als seus països, però també a les regions que les circumden”, és a dir, Amèrica central i sud, i la zona del Magreb, segons ha explicat Alfred Bosch.

El conseller Bosch ha assegurat que l’obligació del Govern és “que Catalunya estigui present als cinc continents i que, tot el món, es pugui interessar pel nostre país”. En aquest sentit, ha presentat el nou Pla d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea, aprovat avui pel Govern, i que “cobreix totes les àrees del Govern que tenen presència internacional i que va en línia al pla anterior”, del qual el conseller n’ha fet un balanç positiu amb més d’un 80% de compliment.

Les tres noves delegacions permetran cobrir i fer projecció, evidentment, als seus països, però també a les regions que les circumden
Allfred Bosch Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Aquest nou pla compta amb quatre eixos principals: presència al món, excel·lència, influència i compromís. “Hem de fer de Catalunya un actor conegut i reconegut arreu del món, amb més incidència en tots els àmbits, i un referent de pau, democràcia i solidaritat”, ha afegit el conseller.

Per últim, el departament liderat per Alfred Bosch també ha presentat avui el Pla de Govern Obert, que millora i detalla els plans de transparència anteriors amb l’objectiu “d’apropar-nos a la ciutadania, fomentar la confiança, el rendiment de comptes i la cultura ètica de l’administració”. “La transparència és fonamental per garantir la lluita contra les males pràctiques”, ha conclòs el conseller.

Etiquetes