La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat el confinament total de la Conca d'Òdena / Marc Puig
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat el confinament total de la Conca d'Òdena / Marc Puig

El confinament total de la Conca d’Òdena durarà 15 dies i implicarà que ningú pugui sortir de casa, excepte per treballar en serveis essencials

El Govern ha decidit prorrogar 15 dies més i endurir el confinament de la Conca d’Òdena, on tothom haurà de quedar-se a casa, excepte aquelles persones que treballin en serveis essencials. Dues setmanes després de l’inici del confinament dels quatre municipis que conformen la Conca, les xifres són preocupants: mentre a tot Catalunya moren 6,9 persones de cada 100.000 a causa del coronavirus, a la Conca d’Òdena en moren 63,1.

Així, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, han signat una resolució del Procicat per tal que el confinament de la Conca d’Òdena passi a ser “total”, restringint així l’àmbit laboral, i “no preveuen cap altre escenari que no sigui que el govern espanyol accepti aquest confinament”.

Vergés ha afirmat que “aquestes mesures són dràstiques”, però garanteix que “són les més necessàries per fer front a l’expansió del virus”. Ha explicat que “hem d’aconseguir reduir l’índex de transmissibilitat del virus allà on és més potent i, per això, la Conca rep un tracte especial”. I ha recordat que “una organització tan important com l’Hospital d’Igualada” s’ha vist molt afectada: dels 306 casos positius confirmats a la Conca, 140 són professionals sanitaris.

És per això que el departament de Salut ha transferit 180 pacients que haurien de ser atesos a Igualada a l’Hospital General de Catalunya, i ha reforçat el personal de l’Hospital d’Igualada amb l’arribada de professionals, caps de servei i part de la direcció de l’Hospital de Bellvitge. També s’han augmentat el nombre d’unitats de cures intensives (UCI).

La consellera ha assegurat que “tot allò que fem estricte avui, serà temps guanyat demà; ho fem per salvar vides” i ha donat les gràcies als veïns i veïnes de la Conca d’Òdena pel seu gran esforç, que és de gran importància: “Sou un exemple de com podrem contenir aquesta epidèmia”. Ha acabat amb paraules esperançadores: “Entre totes i tots podem combatre aquest virus i ensortir-nos-en el més aviat possible”.