El Govern destina 140 milions d’euros en compensacions econòmiques als professionals sanitaris per l’esforç durant la crisi de la Covid-19

Aragonès i Vergés posen en valor la tasca feta pels sanitaris i anuncien més reconeixements pel 2021 i 2022

Fer del sistema sanitari el pilar de l’Estat del Benestar. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat. Així ho han fet palès el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, destinant 140 milions d’euros en compensacions econòmiques als professionals sanitaris, sociosanitaris i residencials que han estat al peu del canó durant la pandèmia de la Covid-19. Per a Aragonès, aquest reconeixement “és un primer pas per fer avançar i reforçar el sistema sanitari, d’atenció a les persones i la resta de pilars de l’Estat del Benestar. És el moment d’enfortir els serveis públics", ha assegurat. En la mateixa línia s’ha mostrat la titular de Salut: “Recollim l’immens agraïment de la societat als professionals de la salut, per això des del Govern volem fer un reconeixement, que no supleix l’impacte viscut, però els mostrem que estem al seu costat i que valorem el sobreesforç” durant els mesos de l’epidèmia, ha afegit Vergés.

Així, la consellera ha detallat que aquesta paga es cobrarà a la nòmina del mes d’agost i que “es distribueix per categories i per percentatges de presencialitat, des de 350€ fins a 1.350€ al personal facultatiu que hagi estat màximament exposat, i 900€ de gratificació al personal de les residències". Verges ha destacat que aquest reconeixement, la major part, 126 milions d’euros, destinats a l’àmbit sanitari, “és equiparable al de països com França o Bèlgica”.

Recollim l’immens agraïment de la societat als professionals de la salut, per això des del Govern volem fer un reconeixement, que no supleix l’impacte viscut, però els mostrem que estem al seu costat i que valorem el sobreesforç
Alba Vergés Consellera de Salut

A més a més, Vergés ha explicat que aquest reconeixement “és de justícia” però que no es queda només en un fet “puntual”. De fet, ha anunciat que en els pressupostos de 2021 i 2022 s’inclouran “80 milions d’euros per fer un salt endavant, abordar les necessitats estructurals i millorar el sistema de Salut català", ha sentenciat.

Posar fi a l’infrafinançament en Salut

Per altra banda, tant Aragonès com Vergés han denunciat l’infrafinançament que pateix el sistema de salut i han instat el govern espanyol a posar-hi remei: “cal que l’Estat espanyol doni resposta revertint l’infrafinançament en Salut”, ha afirmat el vicepresident. La consellera de Salut ha assegurat que “en la lluita per tenir els recursos necessaris hi serem tot el sector sanitari per revertir l’infrafinançament del sistema de Salut. Això també és de justícia”, ha conclòs.