El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant la visita a les instal·lacions de la Creu Roja
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, durant la visita a les instal·lacions de la Creu Roja

El vicepresident Aragonès i el conseller El Homrani recalquen que en la crisi actual “toca rescatar les persones” i no els bancs com es va fer el 2008

“Ara toca rescatar les persones”. Així de clar s’ha mostrat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, a l’anunciar la contractació d’urgència “d’1,5 milions d’euros en l’àmbit alimentari a Creu Roja” perquè pugui distribuir aliments a les famílies amb infants a càrrec que estan en situació de dificultat. Aragonès, des de la seu central de la Creu Roja a Catalunya, ha afirmat que “és important tenir present que en els mesos que venen haurem de ser capaços de rescatar les persones. En la crisi del 2008, les institucions europees i l’Estat van rescatar els bancs. Ara toca rescatar les persones, començant per garantir els subministraments alimentaris i els subministraments més bàsics”, ha afegit el vicepresident.

Aragonès també ha aprofitat l’ocasió per posar en valor la tasca de totes les entitats de voluntariat: “Avui fem un petit pas però n’haurem de fer més en les properes setmanes perquè en aquesta crisi sanitària les desigualtats no siguin més grans de les que ja patim”, ha remarcat.

Si en aquest moment de crisi no apostem per la regularització de tots els ciutadans que viuen en aquest país, no ho farem bé. Toca fer una gran aliança per cobrir la part més invisible de la societat
Chakir El Homrani Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies
 El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, atenent els mitjans de comunicació
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, atenent els mitjans de comunicació

Així mateix, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha remarcat la feina de les associacions com Creu Roja: “el teixit social és un dels petits tresors que tenim com a societat” i ha destacat l’acord amb la Creu Roja, que “ens ajuda a frenar aquesta emergència”.

El Homrani també ha fet referència a l’ajuda de 200 euros per a subministraments bàsics que fa només uns dies va aprovar el Govern per a aquelles famílies en situació d’atur temporal o definitiu. “En només cinc dies hem tingut rècord de peticions per aquesta prestació amb més de 80.000 sol·licituds, n’hem resolt més de 15.000. Responem i assegurem els drets més enllà de la conjuntura actual”, ha reivindicat el conseller.

Per últim, el conseller d’Afers Socials ha fet una crida perquè cap ciutadà es quedi enrere. “Si en aquest moment de crisi no apostem per la regularització de tots els ciutadans que viuen en aquest país, no ho farem bé. Toca fer una gran aliança per cobrir la part més invisible de la societat, com les dones migrants que fan treballs de cura”, ha conclòs El Homrani.