El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en roda de premsa / Generalitat de Catalunya
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en roda de premsa / Generalitat de Catalunya

El conseller Torrent i la consellera Verge han presentat el projecte d’ocupabilitat per a persones trans* més gran de la història a Catalunya, amb l’objectiu d’aconseguir més treball i oportunitats per a tothom

Per primera vegada, el Govern de la Generalitat, a través de les conselleries d’Empresa i Treball i Igualtat i Feminismes, ha obert una convocatòria específica d’ajuts per fomentar l’ocupació de les persones trans*, dotada amb 4 milions d’euros. Es tracta del projecte més gran d’ocupabilitat adreçat a persones trans* que s’ha creat mai a Catalunya, i s’emmarca en el programa Treball i Formació, del SOC, que també preveu ajuts per a dones, especialment dones en situació de violència masclista, amb una dotació de 21 milions d’euros.

Ho van anunciar el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. “Es tracta d’una mesura de gran importància per a un col·lectiu que pateix freqüentment situacions de discriminació laboral i que és víctima de prejudicis que dificulten la seva inserció al món del treball; amb ella, podem fer un pas endavant molt significatiu per a la igualtat efectiva que mereixen les persones trans*” va destacar el conseller Torrent.

La consellera Verge, per la seva banda, va recordar que “és una prioritat del Govern impulsar polítiques d’equitat fonamentades en una distribució justa dels drets, els beneficis, les obligacions, les oportunitats i els recursos, sobre la base del reconeixement i el respecte de la diferència” per tal de garantir una vida digna a totes les persones.

El programa Treball i Formació del SOC permet subvencionar entitats locals (EEL) i entitats sense ànim de lucre (ESAL), i enguany ha inclòs uns plans d’ocupació específics perquè les ESAL contractin persones trans*. En concret, inclou el finançament de contractes laborals d’un any de durada, la formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, i l’acompanyament per garantir la plena inclusió de les persones que s’hi adhereixen. La convocatòria ha comptat amb una gran col·laboració d’entitats i empreses socials que han manifestat interès a adherir-s’hi.


Programes per a dones

La convocatòria de Treball i Formació també destina 21 milions d’euros al foment de l’ocupació de les dones, especialment les que es troben en situacions de violència masclista; les dones majors de 45 anys; les famílies monomarentals; les dones en situació de discriminació pel lloc de procedència, l’ètnia o la religió; o les dones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i que no són perceptores de prestacions. Es tracta del “programa DONA”, i, en aquests moments, el 84% del total de 8.070 dones inscrites com a demandants de feina ja en tenen una d’assignada.

Per últim, el conseller Torrent també va avançar d’altres programes que el SOC té previst dur a terme destinats a dones. Així, en els pròxims mesos, es posarà en marxa un programa de formació en competències digitals dirigit a dones de municipis de menys de 30.000 habitants. Per a aquesta actuació, que s’allargarà fins al 2023, es preveu un pressupost aproximat de 15 milions d’euros. La previsió és que 40.000 dones rebin 40 hores de formació digital.

Trobareu més informació al lloc web del Govern.

Etiquetes