El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, a Mollerussa / ACN
El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, a Mollerussa / ACN

La contribució referma el compromís del Govern amb el reg, el món rural i el sector agroalimentari

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, han presentat el projecte de modernització del reg dels Canals d’Urgell. El pla forma part dels projectes per transformar el món rural i el sector agroalimentari, inclosos dins del “Pla de reactivació econòmica i protecció social” del Govern.

El departament d’Agricultura ja té en marxa els primers 4 projectes, els quals permetran iniciar les obres en 10.000 hectàrees, amb una inversió de 110 milions d’euros. Aquest projecte preveu modernitzar el sistema hidràulic amb la construcció d’una nova xarxa de reg a pressió més eficient, amb una inversió total de 1.350 milions d'euros.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha destacat el paper “fonamental i estratègic” que té el sector agroalimentari pel futur del país i ha posat de relleu el “potencial absolutament imprescindible” de les terres de Lleida, “no només des del punt de vista econòmic i social, també des del punt de vista de l’equilibri territorial”. Aragonès ha destacat la importància d’aquest pla “per fer un ús més eficient de l’aigua, per adaptar els cultius al canvi climàtic i per millorar les condicions socioeconòmiques de les explotacions”. “El reg és una estructura de país”, ha defensat el vicepresident.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha apuntat que “el regadiu és imprescindible per al desenvolupament de l’agricultura, perquè permet augmentar la productivitat i allunyar la incertesa de les males collites per la sequera”. En aquest sentit, Jordà ha subratllat que “les inversions en regadiu són molt productives per a generar activitat econòmica diversa, desenvolupament, i fixar la població, contribuint així a l’equilibri territorial i social del país”. “L’aigua és vida. El reg és futur. I la seva modernització és clau per a avançar cap a la sostenibilitat i la cohesió territorial”, ha clos la consellera.