Imatge de l'acte celebrat al Palau de la Generalitat. ARNAU CARBONELL
Imatge de l'acte celebrat al Palau de la Generalitat. ARNAU CARBONELL

Aragonès: “Aquesta és i serà la legislatura de l’esport femení”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui que el Govern quadruplicarà els ajuts a l’esport femení, en el marc del compromís del Govern d’augmentar el suport al teixit esportiu de Catalunya, especialment en l’àmbit femení. “Aquesta és i serà la legislatura de l’esport femení”, ha assegurat el president, que ha manifestat la voluntat del Govern perquè “la igualtat d’oportunitats sigui també una realitat en aquest àmbit, per superar estereotips sexistes i perquè els equips femenins puguin competir en el més alt nivell i en igualtat de condicions amb els masculins”.

Aragonès ha fet l’anunci aquest dijous per la tarda durant la presentació de les noves línies de suport a l’esport femení i les ajudes als clubs que participen en competicions internacionals. L’acte, celebrat al Palau de la Generalitat, ha comptat amb la presència d’una representació d’esportistes i clubs de Catalunya, a més de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula.

Vilagrà ha coincidit en assenyalar que aquesta serà “la legislatura de l’esport i, molt especialment, de l’esport femení”, i que ara es passa “de l’eslògan als fets”. Ha subratllat que les ajudes anunciades suposen un “salt qualitatiu i quantitatiu molt important de suport al món de l’esport català”. “Les línies de subvenció són una mostra clara del suport a l’esport català part del Govern”, ha reivindicat, i ha assegurat que la Generalitat està al costat del món de l’esport per “ajudar a fer front a les dificultats i col·laborar perquè l’esport català continuï excel·lint”.

Augmentem el suport econòmic perquè guanyi visibilitat, generi referents i corregeixi les desigualtats
Anna Caula secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física

3 milions d’euros i a més categories

Per la seva banda, Anna Caula ha posat de relleu que amb aquests ajuts es vol “empoderar el sistema esportiu català”. “Per això, augmentem el suport econòmic, especialment en l'àmbit femení, perquè guanyi visibilitat, generi referents i corregeixi les desigualtats", ha conclòs.

En global, el Govern, a través de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF), destinarà per a tot aquest programa d’ajudes un global de 3 milions d’euros. El pressupost per aquesta partida el 2021 era de 750.000 euros. A banda de l’increment pressupostari, l’altra novetat d’aquest programa d’ajuts és que arribaran no només als clubs que participen en les màximes categories estatals sinó també als que ho fan en les segones màximes categories, la qual cosa que permetrà donar suport a més equips.