ACN
ACN

Aragonès: “El nostre compromís és passar a l'acció i per això hem alineat els pressupostos del 2020 amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible per avançar cap a un país de prosperitat compartida”

Neix l’Aliança Catalunya 2030, un gran pacte de país per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per les Nacions Unides. Més de 30 organitzacions i entitats catalanes de diferents àmbits socials, educatius i empresarials han estat les primeres a adherir-se. Aquesta gran coalició de país té com a objectiu compartir recursos i impulsar iniciatives conjuntes a favor de l’Agenda 2030.

El Vicepresident, Pere Aragonès, ha explicat que “el nostre compromís és passar a l'acció i per això hem alineat els pressupostos del 2020 amb els ODS per avançar cap a un país de prosperitat compartida”. "La millor herència col·lectiva que podem deixar a les generacions futures implica fer un món més just, més sostenible i més habitable", ha afegit Aragonès.

L’Aliança Catalunya 2030 té com objectiu sumar complicitats i noves adhesions arreu del país en els propers mesos, obrint-se a totes les entitats del país compromeses a treballar per assolir els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible.

No hem de transformar el món, sinó les persones, i amb aquest compromís signat avui per més de 30 entitats ens conjurem per fer realitat l'Agenda 2030 a Catalunya
Alfred Bosch

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha afirmat que "no hem de transformar el món, sinó les persones, i amb aquest compromís signat avui per més de 30 entitats ens conjurem per fer realitat l'Agenda 2030 a Catalunya”. El conseller Bosch ha volgut agrair la feina feta de Raül Romeva i Josep Rull que van iniciar aquest camí i ha afegit que “aquests principis ens faran tenir una relació millor amb el nostre món i amb nosaltres".

En els propers mesos es preveu ampliar el nombre d’entitats adherides a l’Aliança Catalunya 2030 fins a arribar a crear una gran coalició de país a favor de l’Agenda 2030.

L’Agenda 2030, el futur de Catalunya

L’agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible va ser aprovada per les Nacions Unides el 25 de setembre de 2015. Es tracta d’un full de ruta global per fer front als grans reptes de la humanitat que recull 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que inclouen fites com:

  • Erradicar la pobresa i les desigualtats
  • Garantir una vida saludable, segura i pacífica
  • Defensar la democràcia, els drets humans i la igualtat de gènere
  • Protegir el medi ambient, fer front al canvi climàtic, desenvolupar economies dinàmiques i inclusives i garantir el treball digne per a tothom.