La consellera Alba Vergés ha presentat la campanya amb Ricky Rubio i Jordi Basté al club de bàsquet Lluïsos de Gràcia
La consellera Alba Vergés ha presentat la campanya amb Ricky Rubio i Jordi Basté al club de bàsquet Lluïsos de Gràcia

El departament planteja una ofensiva contra el tabac després que n’hagi repuntat el consum i posa èmfasi en els joves, ja que 8 de cada 10 persones que fumen van començar a fer-ho abans dels 20 anys

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha presentat avui una nova campanya contra el tabac destinada als joves i protagonitzada pel jugador de l’NBA Ricky Rubio. Vuit de cada deu persones que fumen van començar a fer-ho abans dels 20 anys; per això, el departament de Salut i The Ricky Rubio Foundation volen posar especial èmfasi en els nois i noies d’entre 14 i 20 anys i evitar que comencin a fumar o aconseguir que ho deixin de fer el més aviat possible.

La campanya, que té com a lema #AguantaSenseFumar, mostra Ricky Rubio afrontant diversos reptes, com ara pedalejar en un tricicle mini o fer triples en una cistella mòbil, i difón el missatge que si Rubio “aguanta” tots aquests desafiaments, els joves poden aguantar sense fumar.

Durant l’acte de presentació de la campanya, conduït pel periodista Jordi Basté i en el qual Ricky Rubio ha participat per videoconferència, la consellera Vergés ha destacat l’augment de l’ús de cigarretes electròniques entre els joves: “Un de cada dos escolars ha provat una cigarreta electrònica, quan el 2016 només era un de cada cinc”. “Hem de combatre aquesta tendència i deixar clar que és totalment fals que aquest tipus de productes siguin un mitjà efectiu per deixar de fumar”, ha incidit la consellera.

Aquesta campanya s’emmarca en l’ofensiva que el departament de Salut planteja contra el tabac després que n’hagi repuntat el consum —segons l’Enquesta de Salut de Catalunya, per primera vegada en set anys de descens, el consum de tabac ha passat d’una prevalença del 24% al 25,6%. Salut també impulsa una nova llei d’addiccions que, entre altres mesures, preveu prohibir-lo en instal·lacions esportives a l’aire lliure, a l’exterior de les parades de transport públic i en vehicles privats. S’estima que, a Catalunya, cada any hi ha prop de 10.000 morts atribuïbles al tabaquisme.

Al web aguanta.cat es pot veure i descarregar tot el material de la campanya #AguantaSenseFumar: vídeos, àudios, un pòster i també publicacions i stories per a Instagram, Facebook i Twitter. La difusió es farà per diversos mitjans, especialment les xarxes socials, i també s’enviarà el pòster a tots els instituts del país i als centres sanitaris. A aguanta.cat també hi ha dades sobre el tabaquisme juvenil, motius i consells per deixar de fumar i falses creences sobre el tabac.

Etiquetes