El pare i la dona d'Oriol Junqueras denuncien la detenció il·legal del president d'Esquerra i n'exigeixen la llibertat immediata

Artur Junqueras i Neus Bramona consideren que s’està vulnerant la immunitat parlamentària d'Oriol Junqueras com a eurodiputat

Artur Junqueras i Neus Bramona han presentat un Habeas Corpus per a Oriol Junqueras davant el jutge de guàrdia de Manresa. Mitjançant aquest procediment, pare i muller demanen que el president republicà sigui posat a disposició judicial de forma immediata per tal de declarar il·legal la seva detenció i requerir la seva posada en llibertat.

Arrel de la negativa del Tribunal Suprem a garantir la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodiputat, Artur Junqueras i Neus Bramona opten per obrir una nova via judicial. En el seu escrit, Junqueras i Bramona al·leguen que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea estableix que l'Oriol té immunitat parlamentària i que, per tant, la seva no posada en llibertat és una vulneració flagrant dels seus drets com a membre electe. El text també posa de manifest que la sentència del TJUE garanteix el lliure desplaçament de Junqueras al Parlament Europeu, i denuncia que el Tribunal Suprem no està acatant la resolució europea.

Aquest nou procediment va en línia amb el que sosté la defensa del president republicà: l'Oriol Junqueras és immune per la seva condició d'europarlamentari i, en conseqüència, la sentència del Suprem és nul·la i la seva detenció és il·legal.

“El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dit que tenia immunitat des del dia que va ser elegit”, ha constatat Artur Junqueras des de Manresa, i ha recordat que “el tribunal europeu és una instància superior al Tribunal Suprem”. Apuntant a aquest incompliment de la justícia espanyola, el pare del president republicà ha afirmat que “no hi ha dubte que l’Estat, quan se sent amenaçat, posa en marxa tots els seus recursos, de tal manera que tant li fa fer el ridícul”.

D'aquesta manera, i tal com va avançar el Coordinador Nacional del partit, Pere Aragonès, Esquerra Republicana posa en marxa totes les vies possibles per tal que el president republicà pugui assistir a la primera sessió del Parlament Europeu com a eurodiputat el proper dilluns 13 de gener a Estrasburg. “Som d’una terra que ens diuen resistents, farem els passos que facin falta, sense defallir. No hem perdut mai l’esperança ha clos Artur Junqueras.

Etiquetes