El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera, Alba Vergés, al Parc Sanitari Pere Virgili
El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera, Alba Vergés, al Parc Sanitari Pere Virgili

Els centres sanitaris permetran guanyar gairebé 500 llits de crítics a Barcelona, l’àrea metropolitana i Lleida

El vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han anunciat avui la construcció de 5 hospitals polivalents a Barcelona, l’àrea metropolitana i Lleida en els propers 3 mesos. Aquests centres sanitaris, edificis annexos a 5 hospitals, suposaran la creació de 490 nous llits de crítics.

"Sabem que venen unes setmanes de tardor i hivern que seran complexes”, ha advertit Aragonès, “però estem aprenent a anticipar-nos i, per tant, prendre decisions abans per evitar la propagació de la pandèmia”.

L’objectiu dels edificis sanitaris és, principalment, “donar resposta ràpida a les situacions de pandèmia”, ha explicat la consellera, “però els edificis estan ideats per atendre necessitats de futur del sistema sanitari de Catalunya, més enllà de la Covid”.

Vergés també ha aclarit que seran els hospitals de referència qui gestionarà els edificis, de manera que s’hi podran atendre altres àmbits, “com poden ser urgències, visites externes, vacunacions, hospitals de dia, i tot allò que els centres en cada moment puguin requerir”, ha clos.

Els hospitals que comptaran amb aquests annexos són l'Hospital de Bellvitge, l'Hospital Germans Trias i Pujol, el de l'Arnau de Vilanova, el del Parc Sanitari Pere Virgili i el Moisès Broggi. La inversió total del projecte serà de 85 milions d’euros.