Aragonès: “El Hub Digital de l'Audiovisual i el Videojoc és un dels projectes més transformadors de les darreres dècades”

El govern ha presentat avui el projecte del Hub Digital, un parc i centre de recerca, innovació i producció del sector audiovisual i del videojoc catalans que “tindrà un impacte en la millora de les condicions de vida d’un dels grans eixos del país, la Ribera del Besòs”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i representants de les institucions locals, ha presentat avui el projecte del Hub Digital de l’Audiovisual i el Videojoc. Un parc i centre de recerca, innovació i producció d’aquests sectors que, com ha assenyalat el president, constitueix “un dels projectes més transformadors de les darreres dècades a Catalunya”.

El Hub se situarà a les Tres Xemeneies, una ubicació emblemàtica que Aragonès ha volgut posar en valor pel potencial que representa el projecte pel territori, i pels veïns i veïnes d’aquest. “El Hub tindrà un impacte en la millora de les condicions de vida d’un dels grans eixos del país, la Ribera del Besòs”, ha afirmat.

El benefici social pels veïns i veïnes es veurà materialitzat no només per la projecció del territori al món i dins del país, “territori endins i Catalunya enfora”, com ha exemplificat el president. També ho farà amb la creació d’habitatge social i zones verdes, el respecte i cura d’un territori que “sovint ha sentit que no s’hi centrava prou atenció”, i la millora de les connexions.

Més enllà d’aquest benefici directe, el Hub digital també integrarà un viver d’empreses, la connectivitat del cable submarí (VP), i el Catalunya Media City, un equipament punter per a l’audiovisual, el videojoc i els continguts digitals que integrarà tota la tecnologia i espais necessaris per a la recerca i la producció.

En aquest sentit, la consellera Garriga ha explicitat el compormís del Departament amb els sectors audiovisual i dels videojocs i ha assenyalat la necessitat de “donar la tecnologia més avançada i servei als productors”, així com la importància d’integrar-hi la formació per a “generar les sinergies que es necessiten per crear equips tecnificats” i ajudar a “tenir una mirada absolutament conjunta”. De fet, la formació ocuparà un rol molt important, sent un dels eixos del Catalunya Media City.

Tant el president com la consellera de Cultura han destacat la importància d’aquests sectors per al país. L’audiovisual català, un sector que “viu un moment molt dolç” i que tindrà l’oportunitat de seguir creixent amb el compromís del govern republicà, com ha explicat Garriga. I, com també ha assenyalat, un sector del videojoc molt potent amb “un gran nombre de treballadors i un talent molt jove, per tant, amb projecció de futur”.