Eurodiputats independentistes demanen a David Sassoli que destini diferents partides econòmiques de l'Eurocambra a la lluita contra el Coronavirus

Els eurodiputats independentistes Diana Riba, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí volen que davant la rebaixa de l'activitat parlamentària es destinin aquests recursos a la compra de material sanitari i a finançar projectes científics per l'estudi del COVID-19

Davant la rebaixa d'activitat dels pròxims mesos del Parlament europeu i l'emergència sanitària que viu Europa i el món sencer, els eurodiputats d'Esquerra Republicana i JxCat, Diana Riba, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, han instat al president de l'Eurocambra que una part important dels recursos que s'utilitzen per finançar les oficines dels eurodiputats i la seva acció política siguin destinats a la lluita contra el coronavirus.

Els quatre eurodiputats manifesten que cal que les institucions europees activin els fons europeus i apliquin polítiques públiques necessàries per superar l'actual crisi. Dijous s'aprovarà en el plenari diferents mesures i iniciatives per combatre la pandèmia, cosa que valoren molt positivament els eurodiputats independentistes.

Però, insisteixen que cal prendre més mesures i proposen que tots els recursos que no es gastaran en el Parlament europeu a causa del confinament siguin destinats de forma urgent a la sanitat europea.

És per això, que centren la seva petició en tres aspectes:

  1. La General Expenditure Allowance és una partida de finançament de cada eurodiputat que suposa 4.563€ mensuals que, majoritàriament, destinen a pagar el lloguer de les oficines dels assistents locals, transport, material tècnic i d'oficina, entre altres. Com l'activitat reduirà els pròxims mesos, demanen al Parlament que posi les facilitats per tal que els eurodiputats destinin aquests recursos a la sanitat.
  2. Què la partida provinent del grup parlamentari, destinada principalment a l'organització de conferències, exposicions, seminaris i difusió, i atès que no es durà a terme cap d'aquestes activitats esmentades en els mesos vinents, tots els grups polítics puguin destinar una part proporcional a la lluita contra el virus.
  3. Considerant que hi haurà un estalvi considerable per part del Parlament, reclamant al president Sassolí que realitzi una auditoria que detalli quins recursos econòmics s'estalviaran a causa del tancament o semi-tancament de l'Eurocambra i que aquests recursos siguin destinats a la investigació contra el COVID-19 i a material sanitari.