La democràcia sempre guanya

Esquerra Republicana apel·la als valors fonamentals per implementar la República i barrar el pas al bloc del 155

Esquerra Republicana-Catalunya Sí obre aquest dilluns la campanya per a les eleccions del 21-D a la ciutat de Vic, en un acte amb la presència de la secretària general, Marta Rovira, i una àmplia representació de la llista electoral. Amb el lema La democràcia sempre guanya, els republicans apel·laran als valors fonamentals davant el bloc del 155 i la repressió policial, judicial i política de l’Estat.

Per garantir que el missatge arriba al màxim de gent possible, al llarg dels 15 dies de campanya, el partit ha previst actes per tot el territori i té intenció d'encartellar i embustiar totes les viles i ciutats del país. La clausura es farà a Sant Vicenç dels Horts, ciutat d’on és el president del partit i número 1 a les llistes per Barcelona, Oriol Junqueras, a la presó des del 2 de novembre juntament amb vuit consellers més del Govern.

Denunciar, protegir i construir
Els republicans demanaran el vot en les eleccions del 21-D amb l’objectiu d’aturar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i restituir les institucions catalanes, d’acabar amb la repressió i d’implementar la república. “O som més forts que mai per seguir construint república o el bloc del 155, destruirà allò que som”, ha explicat el director de campanya i vicesecretari general d'Imatge i Comunicació del partit, Sergi Sabrià. “Cal tenir una cosa molt clara, aquestes eleccions també són per determinar qui decideix a Catalunya: o Madrid o els catalans. I sabem que si no les guanyem el que està en joc és el model de societat que hem construït entre tots els últims anys. Si guanya Rajoy, es carregaran el model de societat que hem aconseguit: es carregaran els mitjans públics, es carregaran la immersió lingüística, els mestres i el cos d'inspectors, es carregaran el sistema de protecció social i el sistema d'integració”, ha afegit.

Tot plegat, per guanyar i començar a implementar la república guanyada l’1 d’octubre, tot i la repressió de l’Estat, i amb la fita de construir un país més pròsper, més net, més lliure i més just. “Hem de recuperar aquells instruments que fan progressar socialment el país aturats pel bloqueig polític”, ha remarcat Sabrià. I ha conclòs: “La qüestió és com fem funcionar el país i com ho fem perquè els seus ciutadans visquin millor. En aquestes eleccions també estem decidint quina república volem, en funció de les majories que surtin”.

Aquestes eleccions també són per determinar qui decideix a Catalunya: o Madrid o els catalans. Si no les guanyem el que està en joc és el model de societat que hem construït entre tots els últims anys
Sergi Sabrià Director de campanya d'Esquerra Republicana

La campanya arrenca amb un acte a l’Atlàntida de Vic. Cada vespre a les 19 hores hi haurà un acte destacat en un punt del territori. Hi haurà mítings a Tàrrega, Valls, Blanes, Sant Carles de la Ràpita, Girona, Tarragona, Granollers, Lleida o Sabadell. L’acte central es farà el dissabte 16 de desembre al migdia al Teatre Grec de Barcelona. El 7 de desembre la campanya es traslladarà a Brussel·les, en el marc de les activitats de suport al govern a l’exili. Dos candidats, els consellers Toni Comín –número 7 per Barcelona– i Meritxell Serret –cap de llista per Lleida– s’han hagut d’exiliar a la capital belga.

Els protagonistes de la campanya seran les principals veus del partit en l'àmbit nacional i territorial, com Marta Rovira, Roger Torrent, Bernat Solé, Alba Vergés o Sergi Sabrià. També tindran un paper destacat els representants de les formacions que concorren a la llista amb ERC: és el cas d’Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya; Ernest Maragall; Magda Casamitjana, de Moviment d’Esquerres; Fabian Mohedano, d’Avancem, o Gabriel Fernandez, de Socialisme, Catalunya i Llibertat. També hi tindran un paper important els independents de la plataforma Catalunya Sí, com Ruben Wagensberg, Jenn Díaz, Najat Driouech o Núria Picas.

En total, durant els 15 dies de campanya es faran uns 550 actes per tot el territori. S’hi instal·laran, a més, unes 200 parades informatives. El pressupost de la campanya d'Esquerra Republicana és d'1,8 milions d'euros, dels quals 1,1 miilions es corresponen a la despesa ordinària de campanya i 720.000 euros a la despesa de la tramesa electoral.