Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig
Marta Vilalta en roda de premsa / Marc Puig

La portaveu republicana destaca les inversions aconseguides i insta els partits catalans a tenir “aquesta responsabilitat i lideratge per fer que les coses passin”, en referència als pressupostos de la Generalitat

La feina d’Esquerra Republicana a Madrid ha estat protagonista de la roda de premsa d’aquest dilluns de la secretària general adjunta i portaveu, Marta Vilalta, que ha valorat la transferència de 900 milions d’euros aconseguida: “Treballem per ser útils a la gent i fer que les coses passin”.

A banda d’aquesta transferència, Vilalta ha destacat la importància del mecanisme negociat perquè sigui la Generalitat qui executi aquestes inversions. Per la portaveu republicana, aquest és important perquè l’Estat feia “moltes promeses”, però, “era incapaç de fer arribar aquests milions al nostre país”, segons ha afirmat.

En concret, s’han aconseguit “millores clau en infraestructures”, com “l’execució de les actuacions al Maresme derivades de la cessió de la N-II, la millora de la connectivitat de l’AP2 i l’AP7 amb una aportació plurianual de fins a 250M d’euros, o el conveni per a l’execució de l’Eix Pirinenc amb una partida plurianual de 260M d’euros”, ha detallat Vilalta.

Les inversions també s'estenen a altres “àmbits estratègics”, amb “40 milions per l’ATM per finançar el transport públic, la paralització de la MAT, o la convocatòria de 400 places de treballadors als Ajuntaments com a secretaris i interventors municipals”. Vilalta també ha concretat altres recursos com els “60 milions per al Hub Audiovisual Catalunya Media City”, o els “24 milions per a desenvolupar el pla bucodental”.

“Som polítics treballant per aconseguir solucions, volem ser part de la solució i no del problema”, així s’ha referit la portaveu a la tasca del partit, que ha demanat que “aquesta responsabilitat i lideratge per fer que les coses passin”, també “s’apliqui a Catalunya en relació amb els pressupostos de la Generalitat”. Així, Vilalta ha reivindicat que aspiren “als màxims suports” per tirar endavant els pressupostos i ha estat crítica amb “el no a tot”, i aquells que “només sumen per bloquejar”, segons s’hi ha referit.

“És el que es mereix la ciutadania, uns pressupostos urgents i necessaris que han d’arribar fins a l'últim racó del territori”, ha afegit Vilalta, reclamant “responsabilitat”, mentre segueixen les negociacions obertes.

Per acabar, la portaveu ha volgut felicitar a la nova permanent del Jovent Republicà encapçalada per en Pol Baldomà, i escollida ahir en el 30è Congrés Nacional de l’organització. També ha agraït la feina feta a la portaveu sortint, Kènia Domènech. “El Jovent Republicà és una eina juvenil imprescindible per lluitar per la llibertat del país”, ha clos Vilalta.