Teresa Jordà i Montse Bassa sortint de la presó de Puig de les Basses després de visitar Dolors Bassa
Teresa Jordà i Montse Bassa sortint de la presó de Puig de les Basses després de visitar Dolors Bassa

La cap de llista per Girona carrega contra el Suprem per revocar els tercers graus dels presos i preses polítiques i demana al govern espanyol que actuï davant les demandes catalanes

La consellera d’Agricultura i cap de llista a les eleccions catalanes per la demarcació de Girona, Teresa Jordà, ha denunciat, en l’aniversari de la ratificació de la Constitució espanyola, que aquesta “ampara el règim del 78, i està subscrita pel feixisme més cacic, carca i demofòbic de la història. “Una Constitució que permet que la Dolors Bassa, la Carme Forcadell i la resta de presos polítics estiguin a la presó”, ha continuat just després de visitar Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses. “Davant d’això, davant del feixisme, plantem cara, en tots els sentits, i el combatem i el vencem”, ha assegurat.

Jordà ha carregat contra la decisió del Tribunal Suprem de suspendre els tercers graus als presos i les preses polítiques aquest divendres: “Després de que els jutjats penitenciaris avalessin el que deien les juntes de tractament de les presons, ens arriba una vegada més el Suprem, que s’assembla cada vegada més al Tribunal d’ordre públic de l’època franquista, i ho revoca”, ha criticat.

La cap de llista gironina ha remarcat que “ens mantenim ferms però la nostra paciència no és infinita i cal que el govern espanyol actuï” i ha exigit a l’executiu de Sánchez i Iglesias que respongui a les demandes catalanes amb una amnistia per totes les persones represaliades i donant veu a la ciutadania catalana: “Defensem, com no pot ser d’una altra manera, l’amnistia i un referèndum d’autodeterminació”, ha afirmat Jordà.

El PSC que ni tan sols ha estat capaç de denunciar la retirada del tercer grau. No només són còmplices sinó que mostren un grau extrem d’inhumanitat
Montse Bassa Diputada al Congrés

En aquest sentit, la diputada al Congrés i germana de Dolors Bassa, Montse Bassa, també ha demanat al govern de PSOE i Podemos que actuï i ha instat als socialistes espanyols a denunciar la retirada del tercer grau als presos i les preses polítiques: “El PSC que ni tan sols ha estat capaç de denunciar la retirada del tercer grau i, per tant, no només són còmplices sinó que mostren un grau extrem d’inhumanitat”, ha reblat.

Plantar cara al feixisme arreu
Per últim, Jordà, en referència a que Esquerra Republicana hagi extingit l’acord amb Demòcrates de Catalunya després que es fes pública la seva participació en una reunió amb col·lectius ultres i identitaris (link), s’ha mostrat contundent: “Les explicacions que ens van donar no ens van semblar satisfactòries i se’ls ha convidat a marxar. Nosaltres no ens asseiem ni amb ultres ni amb feixistes. El feixisme el combatem i el guanyem, sempre”, ha conclòs.