El futur diputat Jordi Orobitg durant la presentació de la llei de transitorietat al setembre de 2017 al Parlament
El futur diputat Jordi Orobitg durant la presentació de la llei de transitorietat al setembre de 2017 al Parlament

El regidor i candidat a l’alcaldia de Lloret de Mar es mostra determinat i amb ganes de contribuir en aquesta legislatura parlamentària

Jordi Orobitg (Barcelona, 1966) torna a ser des d'aquesta setmana diputat del Parlament de Catalunya després que Magda Casamitjana deixés fa pocs dies l’acta. No és el primer cop que Orobitg formarà part dels 135 representants de la cambra catalana, ja que en l’anterior legislatura, entre 2015 i 2017, va ser diputat per Junts pel Sí. De fet, va ser un dels ponents de lleis importants com la de Transitorietat jurídica i fundacional de la República, entre d’altres. Aquesta nova etapa l’afronta “amb l’ànim de contribuir a definir una estratègia comú per fer possible allò que demanda majoritàriament el nostre poble: la República”.

El republicà Orobitg és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, diplomat en pràctica jurídica i exerceix d’advocat. A més a més, compta, entre d’altres, amb diverses titulacions addicionals en dret administratiu, internacional i ciència política per la UNED, la Universitat de Girona i la Universitat Pompeu Fabra.

El meu compromís polític ve determinat per la construcció d’una societat justa, fonamentada en els valors republicans i per fer possible una Catalunya lliure i independent
Jordi Orobitg Diputat al Parlament de Catalunya

Va néixer a Barcelona però viu, amb la seva dona i els seus dos fills, a Lloret de Mar, ciutat de la qual n’és regidor i candidat republicà a l’alcaldia. De fet, la seva relació amb Lloret de Mar s’inicia als anys 70 i passa a ser el seu poble de residència a primers dels anys 80. Orobitg es defineix com un apassionat de la història i un gran aficionat al senderisme, que el practica durant el seu temps lliure.

Orobitg, militant d'Esquerra Republicana, ha ostentat els càrrecs de president de la secció local de Lloret de Mar i de secretari de política municipal. Des de l’any 2010 és regidor a l’Ajuntament d’aquesta localitat de La Selva, primer a l’oposició i des de 2011 al govern municipal. Actualment Orobitg és el segon tinent d’alcalde. Aquest compromís amb la política no és nou i ve determinat per la convicció de “construir una societat justa, fonamentada en els valors republicans i en fer possible una Catalunya lliure i independent”, assegura Orobitg. Aquestes ganes de contribuir en el bé comú ja les va deixar entreveure com a diputat en l’anterior legislatura.