Jordina Freixanet Pardo

Lleida 9 de febrer de 1983

  • Tinenta d’alcalde i portaveu de La Paeria
  • Regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional

Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida, va especialitzar-se -Màster (UB) i DEA (UdL)- en dret civil català en l’àmbit de família i infància. A nivell professional, el gener de 2007 va incorporar-se, per oposició lliure, al cos de tècnics superiors de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit jurídic, a la Direcció General de Salut Pública.

Ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l’àmbit del dret administratiu (contractació administrativa, funció pública, dret local, procediment administratiu i sancionador...) i la gestió pública ocupant diferents càrrecs de comandament intermedi a la Generalitat de Catalunya. Des del 2012, ha treballat a la secció d'autoritzacions i règim sancionador del Servei Territorial de Carreteres a Lleida. També és advocada no exercent de l’ICALL de Lleida.

En el camp de l'activisme social, Freixanet forma part del Grup de Dones de Lleida, així com de l'Associació de la Festa de Moros i Cristians i del Centre Excursionista de Lleida.

A les eleccions municipals del maig del 2019, va ser la número 2 de la llista d'Esquerra Republicana a Lleida, encapçalada per Miquel Pueyo, l'actual alcalde de la ciutat. Va ser així com Freixanet va fer el salt a la governança municipal en el càrrec de Tinent d'Alcalde i Portaveu, regidora de Govern Obert, Qualitat Democràtica i Institucional a l'Ajuntament de Lleida.

Prové del moviment socialista i ha format part de Moviment d'Esquerres (MES), però hi va deixar de militar a finals del 2020. A les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021, va ser la número 3 a la llista d'Esquerra Republicana a Lleida i va ser escollida diputada.

  • Tinenta d’alcalde i portaveu de La Paeria entre 2019 i 2023
  • Regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional entre 2019 i 2023
  • Diputada al Parlament de Catalunya en la XIII-XIV legislatura