Jové i Salvadó davant el TSJC / Marc Puig
Jové i Salvadó davant el TSJC / Marc Puig

Els dos ex-alts càrrecs de Govern necessiten la Caixa de Solidaritat per fer front a la fiança imposada pel TSJC

El president del Consell Nacional i diputat d’Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, i el també diputat, Lluís Salvadó, tenen 12 dies per fer front a la fiança que els imposa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ni més ni menys que 4.523.666,99€. Si no poden fer front al pagament a temps, el tribunal procedirà a l’embargament dels seus béns i patrimoni personal, i del seu sou.

"Buscaran en els nostres béns particulars i en el nostre patrimoni si tenim aquests 4 milions i mig d’euros, 2.800.000 euros jo i 1.600.000 euros a repartir entre Lluís Salvadó i jo”, explica Jové, “Si els troben, que no els trobaran, ja ho aviso, ens embargaran els béns i el sou”.

És important continuar contribuint a la Caixa de Solidaritat. Com a conseqüència de la situació d’emergència actual causada pel COVID-19, s’han hagut de suspendre els actes previstos en solidaritat amb els dos afectats. Però per a ells, el temps no s’atura. "S’han suspès els actes de solidaritat on preteníem fer un impuls important a la Caixa de Solidaritat, però el que no se suspèn són els terminis”, lamenta Jové, “per tant, si no aconseguim dipositar aquests 4,5 milions d’euros, procediran als embargaments”.

El que no se suspèn són els terminis. Si no aconseguim dipositar aquests 4,5 milions d’euros, procediran als embargaments
Josep Maria Jové

Una de les conseqüències més manifestes de la injustícia que suposa la fragmentació de la causa contra l’1-O és que 2,8 milions d'euros de la fiança ja han sigut sol·licitats i dipositats dues vegades: una al Tribunal de Comptes, i una al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiguen els mateixos fets contra altres ex-alts càrrecs. I tot i que ja han estat abonats, la divisió de la causa en diversos jutjats permet ara al TSJC demanar un altre cop els mateixos diners, i afegir-hi 1,6 milions de més per l'hisenda catalana. D'aquesta manera, doncs, el TJSC demana a Jové i Salvadó 4,5 milions d’euros més, perpetrant així la repressió política i econòmica.

Els republicans estan acusats de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets, per haver organitzat el referèndum de l’1 d’octubre i encarregar-se del desplegament de la Hisenda catalana. El passat 11 de març van comparèixer davant el TJSC i van optar per no declarar. Tots dos defensen que convocar un referèndum no és un deilcte i que la persecució judicial forma part de la causa general contra l’independentisme.